2024. április 26., péntek

Gyermekfoglalkozások – társalgás szülőknek és kicsiknek

A Gyereket a magasba! elnevezésű, határokon átívelő eseménysorozat a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett foglal állást, szombaton délelőtt Vajdaság-szerte 89 szülő csatlakozott hozzá, és együtt emelték gyermekeiket a magasba. A megmozdulásban 15 újvidéki szülő is részt vett, az Újvidéki Színház nagyszínpadán 11 gyermek „röppent” a magasba. Megkérdeztük őket, hogy milyen gyakran vesznek részt hasonló, a családi értékeket népszerűsítő akciókban, gyermekek számára rendezett eseményeken.

Annamária: – Ma barátkozni, énekelni és jót szórakozni jöttünk ide. Amikor csak van rá szabad időnk, részt veszünk az ilyen eseményeken, sajnos nem minden héten, de kéthetente biztos. Lúcia most már több mint kétéves.

Annamária (Fotó: Ótos András felvétele)

Annamária (Fotó: Ótos András felvétele)

Emília: – Úgy gondoltuk, hogy ez érdekes program a gyerekek számára, fejleszthetik magyar nyelvtudásukat, társaloghatnak a többi gyerekkel. Az utóbbi időben ritkán járunk hasonló eseményekre, a járvány miatt, de ezentúl gyakrabban fogunk.

Emília (Fotó: Ótos András felvétele)

Emília (Fotó: Ótos András felvétele)

Zsolt: – Szerettünk volna mi is csatlakozni a mozgalomhoz, szépnek tartunk minden olyan kezdeményezést, amely a gyerekről és a családról szól. Meg Adél barátnőnk is itt volt, jó alkalom volt ez a találkozásra. A telepi Ringatóba is eljárunk, amikor nyáron egyhetes gyerektábort szerveztek, majdnem minden nap ott voltunk. Minden a szabad időnktől függ, Boti most két és fél éves.

Zsolt (Fotó: Ótos András felvétele)

Zsolt (Fotó: Ótos András felvétele)

RINGATÓ SZOMBATONKÉNT

A szombati eseményt a színházban a Ringató foglalkozássorozat részeként szervezték meg, ennek az elképzelésnek a keretében továbbra is szombatonként várják a gyerekeket és szüleiket a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. –  Délelőtt 10 órától vagyunk ott, mindenekelőtt az óvodások részvételére számítunk, de az idősebb testvéreket is szívesen látjuk, nem kell otthon hagyni őket. Kiváló alkalom ez társalgásra szülőknek és gyerekeknek egyaránt – üzeni Hanák Rigó Ildikó, a Ringató foglalkozásvezetője.