2024. április 26., péntek

Oftedal nélkül nem ment

Mindkét magyar csapat fájó vereséget szenvedett a női Bajnokok Ligája hétvégi, harmadik fordulójában, egyaránt egy francia ellenféllel szemben. A Győr Metz elleni négygólos bukása érkezett nagyobb meglepetésként, hiszen hazai csarnokában 2015 óta először veszített mérkőzést a BL-ben, noha igaz, hogy váratlan előzmények kellettek ehhez. A meccs előtti edzésen ugyanis a csapat kulcsembere, Stine Oftedal egy ütést kapott az arcára, a sérülés miatt pedig nem is engedte őt pályára lépni a gárda orvosa. Az irányító nélkül a győriek szokatlanul sokat hibáztak, temérdek könnyű kontralehetőséget adva az ellenfélnek, és a 24:28-as végeredmény még a házigazdák számára hízelgőbb, hiszen a meccs nagy részében a franciák ennél is nagyobb különbséggel vezettek. Rossz hír a Győrnek, hogy Oftedal nélkül kell terveznie a következő találkozóira is, hiszen a norvégnál másnap orrcsonttörést diagnosztizáltak, így pár hétig még biztosan nem állhat játékba.

Még a Győrénél is kevésbé volt meggyőző a Ferencváros formája, amely csapat a Brestnél vendégeskedett, de hihetetlenül gyengén kezdett: a 8., a 13. és a 19. percben született a csapat első három gólja! A találkozó nem volt hű az előzetesen ráaggatott „a hét mérkőzése” titulushoz, hiszen a Brest is elég sok lehetőséget kihagyott, így a lassan magára találó FTC a második félidő első harmadában, 14:14-nél vissza is zárkózott. A végeredményt is a hibák döntötték el, megkoronázva azzal, hogy mire Elek Gábor edző az utolsó támadásnál megtalálta az időkéréshez szükséges táblát, csapata elveszítette a labdát, így pedig egy góllal a mérkőzést is.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Ferencváros–Brest 20:21, Most–Krim 29:42, Vipers–Odense 34:27, Bukarest (C)–Bietigheim 28:28. A sorrend: Vipers 6, Bietigheim és Bukarest (C) 5 pont. B csoport: Győr–Metz 24:28, Zagreb–Budućnost 24:25, Kastamonu–Bukarest (R) 26:33, Esbjerg–Storhamar 35:25. A sorrend: Metz és Bukarest (R) 5, Győr, Esbjerg és Budućnost 4 pont.