2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A norvég géniusza

A hajráig azt hihette a dortmundi Borussia, hogy a BL-csoportkör 2. fordulójában képes lehet Manchesterben meglepni a Cityt, az Etihad Stadionban rendezett ütközet végjátékában azonban minden a feje tetejére állt. Bellingham kissé szerencsés vezető fejes gólját (56.) Stones egyenlítette ki egy húszméteres, jobb felsőben kikötő bombával (80.), alig néhány perccel később pedig Cancelo fejmagasságban szálló beadására Haaland érkezett – na nem fejjel, hanem lábbal, és a fizika törvényeit meghazudtoló, látványos gólt vágott a felső léc alá (84.).

Haaland akrobatikus góllal nyerte meg a mérkőzést egykori csapata ellen (Fotó: Beta/AP)

Haaland akrobatikus góllal nyerte meg a mérkőzést egykori csapata ellen (Fotó: Beta/AP)

Madridban nem történt meglepetés, a Királyi Gárda begyűjtötte a három magyarral felálló lipcseiek ellen a három pontot, igaz, Szoboszlai Dominikék tisztes ellenállást produkáltak, és a házigazda csak az utolsó negyedórában tudott dönteni Valverde (80.) és Asensio (90+1.) góljával.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Rangers–Napoli 0:3. A sorrend: Napoli 6, Liverpool és Ajax 3, Rangers 0 pont. E csoport: Milan–Dinamo (Z) 3:1, Chelsea–Salzburg 1:1. A sorrend: Milan 4, Dinamo 3, Salzburg 2, Chelsea 1 pont. F csoport: Real Madrid–Leipzig 2:0, Sahtar–Celtic 1:1. A sorrend: Real Madrid 6, Sahtar 4, Celtic 1, Leipzig 0 pont. G csoport: Manchester City–Borussia (D) 2:1, København–Sevilla 0:0. A sorrend: Manchester City 6, Borussia 3, København és Sevilla 1 pont. H csoport: Makkabi (H)–PSG 1:3, Juventus–Benfica 1:2. A sorrend: PSG és Benfica 6, Juventus és Makkabi 0 pont.