2023. február 5., vasárnap

Vajdaság

A keddi városnapi ünnepségen zsúfolásig megtelt az Újvidéki Színház (Fotó: Ótos András)

A sokszínűség napja

A hét folyamán születésnapját ünnepelte Újvidék, polgárai ugyanis 275 évvel ezelőtt, 1748. február 1-jén vásárolták meg a korabeli uralkodótól, Mária Teréziától a szabad királyi városi rangot.

Pető Beáta és kedvence, Panna

Kutyasuli Zentán

Március elején indul Zentán a Dog Heart kutyaiskola következő csoportja. A házi kedvencek kiképzéséről és a kutyasuliról beszélgettünk Pető Beátával, az iskola alapítójával.

Tizenkilenc jubiláló pár vehette át ajándékát a házasság világnapja alkalmából (Fotó: Gulyás Réka felvétele)

A házasság szent köteléke

A Szombat délután a Csobolyó Művelődési Egyesület székházában a Moholi Családok Egyesülete találkozót szervezett a házasság világnapja alkalmából. Az eseményt elsősorban a környék jubiláló...

A fém raklapokat, kalodákat, transzformátortetőket, fémvázakat és csarnokelemeket gyártó cég hetven embernek ad munkát (Ótos András felvétele)

A jövőre, a kivitelre fókuszálnak

A közelmúltban a bácskossuthfalvi MetalCorp vállalat két alkalommal is sikeresen pályázott a Prosperitati Alapítvány támogatására. Az egyedi fém raklapokat, kalodákat, transzformátortetőket,...

Lakatos János felvétele

Két új játszótér

Kishegyesen és Bácsfeketehegyen korszerű játszóterek építése zajlik. Január végén a munka utolsó fázisa is befejeződött.