2024. április 26., péntek
XLI. FÉRFI EB

Németország legyűrte Giannisékat

Spanyolország és Németország jutott be elsőként a férfi Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután mindkét gárda – európai mércével mérve – pontzuhatagos találkozón diadalmaskodott a negyeddöntőben. A spanyolok komoly gondban voltak a tornán meglepetésnemzet finnekkel szemben, akik az ismét sziporkázó Lauri Markkanen (28) vezetésével már 15 ponttal is vezettek, végül azonban a hispánok egy 30:15-re lehozott harmadik periódussal fordítottak és nyertek. Valamivel nyugodtabb végjáték után nyertek a németek a Giannis Antetokounmpóval (31) fémjelzett görögök ellen, akik a finnekhez hasonlóan játékban voltak egy félidő erejéig, ám a Dennis Schröder (26) vezette németek kiegyensúlyozottabb csapatteljesítménye és néhány kisebb rohanásuk elegendő volt a sikerhez.

Kapcsolódó hír, hogy az Euroliga elnöki és igazgatói posztját a spanyol Jordi Bertomeutól a szerb Dejan Bodiroga vette át.

Eredmények, negyeddöntő: Spanyolország–Finnország 100:90, Németország–Görögország 107:96. Az elődöntőben (holnap): Spanyolország–Németország.