2024. április 26., péntek

Több mint hatszáz aláírás Topolyán

Szombat délelőtt Topolyán a helyi közösség épületében gyűjtötték a támogatói aláírásokat, annak érdekében, hogy a Magyar Összefogás lista indulhasson a nemzeti tanácsi választáson. Ottjártunkkor az aláírók között akadt fiatal és idősebb topolyai polgár is.

Bakos Szűcs Mónika két iskolás korú gyermek édesanyja, a bácskossuthfalvi Napsugár református óvoda óvónője elsősorban az oktatás területén tapasztalható támogatásokra mutatott rá, bár azt is hangsúlyozta, hogy Magyar Nemzeti Tanács az élet számos területén képviselni tudja a kisebbségi magyarság érdekeit, küzd az itt maradásunkért és a megmaradásunkért.

– Fontosnak tartom, hogy a gyerekeink az anyanyelvükön tanulhassanak, szilárd alapot kapjanak a fejlődésükhöz, és ehhez az anyanyelv a legfontosabb. Erre tudnak azután építkezni. A magyar iskolák, tankönyvek, a foglalkoztató füzetek ezt segítik, és nemcsak az általános -, hanem a középiskolai és egyetemi szinten is. Támogatnak bennünket, bármilyen segítségre van szükségünk, az óvodákban játszóterek épültek, foglalkoztató füzetek jelentek meg, az óvónők továbbképzésben részesültek, az első osztályosok támogatása most zajlott le, ami szintén nagy segítség a családoknak – mondta.

A topolyai községben néhány óra alatt összesen mintegy 630 támogatói aláírás gyűlt össze. A Magyar Összefogás listáján 3 községbeli jelölt neve szerepel.