2024. április 19., péntek
US OPEN

Kyrgios is kiábrándította New Yorkot

Nadal, Medvegyev és Cicipasz kiesett, Federer, Đoković és Zverev ott sem volt, Murray, Wawrinka, Thiem és Čilić a jelen pillanatban nem meghatározó játékos, így minden jel arra utalt, hogy Carlos Alcaraz vagy Nick Kyrgios lesz az idén New Yorkban a befutó. A fiatal spanyol az éjjel csatázott az elődöntőért, az ausztrál pedig nem jutott be a négy közé, őt nagy meglepetésre az orosz Karen Hacsanov búcsúztatta kemény öt játszmában, azzal a publikum túlnyomó többsége kedvét is szegve.

Az orosz a négy között a norvég Casper Ruuddal mérkőzik – két éve Rómában Ruud nyerte meg egyetlen eddigi meccsüket –, aki egy győzelemre jár a Roland Garros megismétlésétől, pályafutása második nagy döntőjétől, és továbbra is versenyben van (az említett Alcarazszal együtt) a ranglista első helyéért. Hacsanovnak az elődöntő a legjobbja a Grand Slam-tornákon. A Kyrgios elleni meccs szervaháború volt, amit az ausztrál 31:30-ra megnyert, de az önhibák 31:58-as aránya fontosabbnak bizonyult. A férfi negyeddöntőben az éjjel az Alcaraz–Sinner és a Rubljov–Tiafoe mérkőzést játszották.

A nőknél a zsinórban 13 győzelemnél tartó francia Caroline Garcia egy hónappal a 29. születésnapja előtt első GS-elődöntőjét harcolta ki a Coco Gauff elleni fölényes győzelemmel. Garcia két hónapja még csak 48. volt a ranglistán, augusztusban Cincinnatiben selejteznie kellett, most meg már a legjobb tíz között van. Ellenfele a döntőért a tunéziai Onsz Dzsabur lesz, aki többet kezdeményezett az ausztrál Ajla Tomljanović ellen. A tunéziai már második a ranglistán, Garciával pedig 2020-ból 2:0 a mérlege. Az éjjel a Świątek–Pegula és a Szabalenka–Ka. Plíšková meccset játszották.

Garcia nem sokat bajlódott a rengeteg önhibát vétett Gauff ellen (Fotó: Beta/AP)

Garcia nem sokat bajlódott a rengeteg önhibát vétett Gauff ellen (Fotó: Beta/AP)

NEW YORK. – A US Open negyeddöntőjében, férfiak: Ruud–Berrettini 6:1, 6:4, 7:6, Hacsanov–Kyrgios 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4. Nők, negyeddöntő: Dzsabur–Tomljanović 6:4, 7:6, Garcia–Gauff 6:3, 6:4.