2024. április 26., péntek

Októberben BE:FEMON

Az óbecsei Városi Színház ősszel is színes programokkal várja a polgárokat

A rövid nyári szünet után az óbecsei Városi Színház folytatja megszokott tevékenységeit: a kultúra kedvelői az elkövetkező két hónapban gazdag és színes programokra számíthatnak.

Szeptember 8-áig négy filmet tekinthetnek meg az érdeklődők az Európai Filmfesztivál keretében, amelyet az óbecsei Városi Színház az újvidéki EU Info Ponttal közösen valósít meg. Zdravko Petrović, az óbecsei Városi Színház igazgatója elmondta, hogy a fesztiválon olyan magyarországi, ukrajnai, belgiumi és németországi filmeket nézhet meg a közönség, amelyek teljesen különböző műfajúak, és nem kereskedelmi jellegűek, hanem valódi művészi alkotások. Hozzátette, hogy ezeket a filmeket csak néhány fesztiválon tekintheti meg a publikum.

Az intézmény keretében működő Ifjúsági Színjátszó Stúdió új előadására készül, a próbák már zajlanak. A fiatalok David Pake 14-14 című darabját viszik színpadra Igor Pavlović rendezésében. Az előadás bemutatója szeptember 23-án lesz. Az igazgató ezzel kapcsolatban közölte, hogy szerinte a színjátszóknak ismét egy remek előadást sikerült összehozniuk, amely várhatóan igen népszerű lesz elsősorban a fiatalok körében. Megjegyezte, nagyon fontos, hogy a fiatalokon kívül a szülők és a tanárok is megnézzék az előadást, hiszen ez a színmű is az eddigiekhez hasonlóan a jelen problémáival foglalkozik.

Az óbecsei Városi Színházban már folynak a jubileumi, a 10. BE:FEMON Óbecsei Monodráma Fesztivál előkészületei. Eddig mintegy harminc jelentkezés érkezett a volt Jugoszlávia tagállamaiból, emellett Ukrajnából és Németországból is. A fesztivált október 12-e és 15-e között tartják meg, és a tervek szerint az idén hat vagy hét monodrámát láthat a közönség.