2024. április 26., péntek
MAGYARCSERNYE

A Đura Jakšić Szakközépiskola diákjai ingyenesen utazhatnak

A szerbcsernyei székhelyű Augusztus 8. Kommunális Közvállalat közleményt adott ki, melyben felhívja az utazó diákok figyelmét, hogy az idei iskolaévben is megszervezi a középiskolások, a főiskolások és az egyetemisták utaztatását a magyarcsernyei község területéről Nagybecskerekre, Nagykikindára és Szabadkára.

Azoknak a diákoknak, illetve hallgatóknak, akik naponta utaznak Nagybecskerekre, 10.000 dinárba kerül a hónaposjegy, akik pedig Nagykikindára utaznak naponta, 7000 dinárt kell befizetniük. A tanulók, akik csak havonta négyszer utaznának oda és vissza, mert kollégiumban, diákotthonban vagy lakásban élnek, azoknak a Magyarcsernye Nagybecskerek útvonalon 2000 dinárt, Nagykikindáig 1400 dinárt, Zentáig 4000 dinárt, Magyarkanizsáig 4500 dinárt, Szabadkáig pedig 6000 dinárt kell befizetniük.

Ami a szükséges dokumentumokat illeti, a tanulóknak be kell nyújtaniuk egy igazolást a beiratkozásról, a diák-, illetve egyetemista igazolványuk fénymásolatát, valamint a megfelelő összegről szóló befizetőcsekket, amit minden további hónapban legkésőbb 12-éig kell befizetni, a következő számlaszámra: 325-9500600056987- 03. A folyószámlaszám tulajdonosa az Augusztus 8. Kommunális Közvállalat, címe pedig: Partizán utca B.B., Szerbcsernye.

Azoknak a diákoknak az utaztatását is megszervezik, akik a magyarcsernyei, a bégaszentgyörgyi és a nagykikindai községből a Szerbcsernyén működő Đura Jakšić Szakközépiskola valamelyik szakát, a közgazdasági, a kereskedelmi vagy az elektrotechnika-informatika szakot választották továbbtanulási lehetőségként. Ezeknek a diákoknak a szállítási költségeit a magyarcsernyei önkormányzat fedezi.