2024. április 26., péntek

Hitelesített távon szervezik meg az idei maratont

Tizenharmadik alkalommal tisztelegnek Skenderović Pál emléke előtt

A tervek szerint idén szeptember 25-én rendezik meg a XIII. Skenderović Pál-emlékmaratont Topolyán. A rendezvény fő szervezője ezúttal a topolyai önkormányzat.

Ebben az évben magasabb szintre emelik a versenyt az útvonalak, a távok hitelesítésével. Ebből az alkalomból Topolyára látogatott Borut Podgornik egykori sportoló, A licenccel rendelkező AIMS/IAAF pályamérő, aki segít a szervezőknek.

– A pálya igazolása, hitelesítése azt jelenti, hogy pontosan 10 vagy 5 kilométeren mérjük a távot. A lényeg, hogy a pálya ténylegesen 10 kilométer hosszú legyen, ezért speciális protokollon dolgoztunk, kerékpárral mértük a pályát. Amikor a futók beérnek a célba, biztosak lehetnek benne, hogy pontosan 10 kilométert futottak, és az eredmények bekerülhetnek a személyes és országos rekordjukba, statisztikájukba – mondta el Podgornik, és hozzátette, hogy minden igazolt pályateljesítést követően az eredményeket az atlétikai szövetség is elismeri.

Goran Čegar, aki 2017 óta a Szerbiai Atlétikai Szövetség stadionon kívüli rendezvényeinek koordinátora, elmondta, hogy valóságos ünnepi hangulatban tartják meg az idei maratont, és örömét fejezte ki, hogy immár hitelesített pályákon zajlanak a versenyek, aminek révén ez az emlékmaraton bekerülhet a legjelentősebb hazai maratonok körébe.

Azok számára, akik szeptember 2-ig beneveznek, a 10 kilométeres távra 1300 dinár a benevezési díj, azoknak pedig, akik szeptember 3-a és 19-e között, 1500 dinár. Az 5 kilométeres távon ezek az összegek 1100, illetve 1300 dinárt tesznek ki, a verseny napján pedig egységesen 1500 dinár lesz a benevezési díj. Lehetőség van minimum tízfős csapatok jelentkezésére is, akik 900, illetve 1100 dinár befizetésével indulhatnak el a maratonon.

A futóverseny a tervek szerint Topolya központjából rajtol el a volt Beograd áruház elől. Bővebb információt a maratonbackatopola@gmail.com címen kaphatnak az érdeklődők.