2024. április 26., péntek

Motoros találkozó és gasztronap Kishegyesen

A Kishegyesi Kis Motoros Banda civil szervezet szeptember 10-én, szombaton, a helyi labdarúgópályán motoros találkozót szervez. Gyülekező a délelőtti órákban, 12 órakor egy motoros felvonulással kezdődik a rendezvény. 14 órakor közös ebédre invitálnak mindenkit, amit követően a délutáni órákban motoros játékokra, játékos vetélkedőkre kerül majd sor. Napközben is gondoskodnak majd alkalomhoz illő zenei „aláfestésről”, este pedig koncertek is lesznek: 20 órától az AcoustrinX, majd a Gutt Emilija, Deskavaary fellépésére kerül majd sor.

Ugyanezen a napon a Kishegyesi Kis Motoros Banda mellett, pontosabban azzal közösen és ugyanazon a helyszínen gasztronapot szervez egy másik civil szervezet. A Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének hagyományos birkahús- és kecskehúsfőző rendezvénye az egyesületnek évek óta a legnépszerűbb és egyben legtömegesebb rendezvénye, amely az egész család számára tartalmas kikapcsolódást nyújt. Talpai András, a Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének elnöke és az esemény fő szervezője elmondta, hogy most először a kismotorosokkal, ezzel a másik civil szervezettel közösen szervezik meg a gasztronapot. Öt-hattagú csapatok, társaságok jelentkezhetnek, ha szeretnének főzni, kikapcsolódni, egy kellemes napot együtt eltölteni. 1500 dinár fejében három kilogramm birkahúst, valamint tűzifát és főzőhelyet is biztosítanak. Bővebb tájékoztatás és benevezés a 064/4740-117-es mobilszámon.

A Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesülete immár 16 éve működik,  évről évre megszervezik a hagyományos ételek készítésével zajló, egész napos programot. A Kishegyesi Kis Motoros Banda pedig nem formálisan már hat éve létezik és aktív, találkozókat, szórakoztató és jótékonysági rendezvényeket szerveznek. Három évvel ezelőtt pedig hivatalosan is civil szervezetként lett bejegyezve. Barna József, az egyesület elnöke a kezdetektől hangsúlyozta, hogy céljuk a barátkozás és a szórakoztató programok szervezése mellett a biztonságos és balesetmentes közlekedést népszerűsíteni.