2024. április 26., péntek

Törökbecse Szerbia idegenforgalmi célpontjai élén

Véget ért a Nagyboldogasszony-napok elnevezésű rendezvénysorozat

Aleksandra Prijović és Saša Matić koncerjét élvezhette a közönség vasárnap este a törökbecsei Nagyboldogasszony-napok elnevezésű rendezvényen, amelyet az idén szerveztek meg 28. alkalommal. A négynapos eseménysorozatot éjfél körül pazar tűzijáték zárta. A rendezvény utolsó napjának délutánján ezúttal is a lovas fogatoké volt a főszerep, a bemutatóra és a versenyekre Szerbia több településéről is érkeztek lovasok.

A régió egyik legnagyobb családi eseménye csütörtökön este vette kezdetét, ugyanis akkor nyitották meg a kézműves sörök utcáját, amelyen ezúttal 15 kézműves sörfőzde italait kóstolhatták meg a sörimádók, immár ötödik alkalommal. Pénteken délután nyílt meg a Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozat keretében megszervezett kilencedik Poljo-Fest mezőgazdasági vásár. A három nap alatt különféle mezőgazdasági gépeket bemutató kiállítást, valamint jószágkiállítást is megtekinthettek a látogatók, de különféle szakmai előadásokkal is készültek a szervezők. A város központjában az idén sem maradt el a kézműves bazár, amelyre Szerbia számos településéről érkeztek kiállítók. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg: pénteken, szombaton és vasárnap színes gyerekprogramok és különféle műhelymunkák várták a kicsiket a törökbecsei Népkönyvtár udvarában. Pénteken tartották meg a Tisza-parton a hagyományos halászléfőző versenyt, amely ebben az évben is népszerűnek bizonyult, és amelyet Bánát, Bácska és Szerémség legjobb tamburazenekarainak felejthetetlen műsora tett hangulatosabbá. Szombaton az újvidéki speciális rendőri egység tagjai egész napos programmal készültek a gyermekek számára a Tisza-part közelében található Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény előtt.

A rendezvénysorozat szervezői különösen nagy hangsúlyt fektetnek a zenei programokra, minden évben az ország és a régió legismertebb előadói állnak színpadra a bánáti településen. Pénteken a Kovács Gyuszi és Barátai együttes lépett fel a Tisza-parton felállított szabadtéri színpadon, majd a Kal Bend koncertezett. Szombaton este az Orthodox Celts zenekar, valamint Nele Karajlić szórakoztatta a rendezvényre kilátogatókat. A Partibrejkers zenekar a szombati koncerjét egészségügyi okokra hivatkozva lemondta, helyette az Atomsko sklonište szórakoztatta a közönséget.

Az idei Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozaton is több tízezren vettek részt.