2024. április 26., péntek

A TSC a dobogóra ugrott

SZUPERLIGA

Topolya: TSC–Mladost 3:0 (2:0)

TSC Aréna, 2000 néző, vezette: Simović (Szeghegy). Góllövők: Đakovac a 13., 39. és Ratkov a 75. percben.
TSC: Ilić, Milosavljević (Tomanović, 66.), Ćalušić, Stojić, Cvetković, Kuveljić, Mirčevszki (Stanojev), N. Petrović, Đakovac (Krstić), S. Jovanović, (Spalek), Ratkov.
Mladost: Milojević, Ilić (Katanić), Kovačević, Mandić, Mlađović, Maksimović (Jočić), Maričić (Stanković), Sekulić (Karać), Babić, Popović, Mirosavljev.

Néhány halványabb teljesítmény után végre magabiztos győzelmet jegyzett a TSC. A topolyaiaknak már az 5. percben volt egy jó helyzete, de csak a 13. percben szerezték meg a vezetést, amikor az ötös sarkán közvetett szabadrúgáshoz jutottak. Mirčevszki Đakovacnak gurította le a labdát, a lövést Mirosavljev rúgta volna vissza a mezőnybe, de csapattársát, Maksimovićot találta el, akinek a lábáról pattant le a labda, amit a TSC középpályása juttatott a hálóba. Öt perccel a félidő vége ismét Đakovac volt eredményes. A vendégek a második játékrészben sem veszélyeztették komolyabban Ilić kapuját, a 75. percben pedig végleg eldőlt a találkozó, amikor a csereként beállt Stanojev csapott le egy labdára, a lövését a vendégek kapusa még hárította, de a labda Ratkov elé pattant, aki nem hibázta el a ziccert. A következő fordulóban a szabadkai Spartacus vendégeként lépnek pályára a topolyaiak.

A 7. fordulóból: Radnik–Radnički (N) 1:3, TSC–Mladost (Ú) 3:0. Az élcsoport: Crvena zvezda 15, Čukarički 13, TSC, Vojvodina és Novi Pazar 12 pont stb.

NŐI SZUPERLIGA

Az 1. fordulóból: Vojvodina–Crvena zvezda 1:3

I. LIGA

A 4. fordulóból: Metalac–Radnički (M) 2:0. Az élcsoport: Grafičar és Metalac 10, IMT, Vršac és Železničar 9 pont stb.

SZABADKAI LIGA

A 2. fordulóból: Budućnost–Tavankút 1:1. Az élcsoport: Njegoš, Iskrs, Proleter és Udarnik 6, Đurđin 3 pont stb.