2024. április 26., péntek

Elkezdődött az ünneplés Magyarkanizsán

Szombaton este hatkor kiállítás-megnyitóval kezdődött a magyarkanizsai Szent István-napi és Újkenyér-ünnepi programsorozat. Az időjárás nagyban módosította és felborította a menetrendet, de a Dobó Tihamér Képtárban ékszerdoboz nyílt ki a látogatók előtt. A falvédőkből összeállított tárlat a múltat idézi, közel kétszázat tekinthetnek meg az érdeklődők, folyamatosan. A megnyitón Vázsonyi Csilla néprajzkutató mesélt a falvédők értékmegőrző szerepéről, majd a népzene kedvelőit is megörvendeztették a fellépő fiatalok.

Kiállítás-megnyitó a Dobó Tihamér Képtárban (Fotó: Puskás Károly)

Kiállítás-megnyitó a Dobó Tihamér Képtárban (Fotó: Puskás Károly)

Hét óra tájban már hömpölygő tömeg látható Magyarkanizsán, ahol ugyan a kisparkba tervezett gyermekprogramokat az eső miatt nem tarthatták meg, de 20 órakor a Night Cruisers Band koncertje követhető figyelemmel a városháza előtt felállított nagyszínpadon.

Az étel- és italkínálat is bőséges, tehát akinek még nincs programja ma estére, bátran látogasson el a magyarkanizsai Fő térre, ahol e szép ünnepen mindenkit várnak. Vasárnap reggel 8.30-kor kenyérszentelő szentmisével kezdik meg az ünneplést, a további programok pedig az időjárás függvényében alakulnak majd. Rossz idő esetén a Cnesában tartják meg az előadásokat, ünnepi beszédet, de Magyarkanizsa község Facebook oldalán szinte percről perce tájékoztatót adnak ki, érdemes figyelemmel követni azt!