2024. április 26., péntek

Az erős szél miatt elszakadt a villanyvezeték

Ellentétben több vajdasági településsel, Zenta túlnyomó részén elmaradt az előre beharangozott eső formájú égi áldás. Egyedül, nem hivatalos információink szerint, a kórház környékén volt egy kisebb zápor.
Ezzel szemben a hidegfront hatására az esti órákban egy időre megerősödtek a széllökések, aminek következtében az Árpád utca és a Vojislav Ilić utca sarkán az egyik magas és terebélyes lombozatú fa ágai a villanyvezeték közé csapódva leszakították a vezetéket, ami, a szemtanúk elmondása szerint, óriásit szikrázva az egyik, ott leparkolt személygépkocsi tetejére, majd pedig a földre csapódott.

A közelben élők azon nyomban riasztották a tűzoltóságot és a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre siettek, a zentai áramszolgáltató ügyeletes munkatársaival együtt, akik még az írás születése pillanatában is a meghibásodás elhárításán dolgoztak. Az elszakadt vezetékek miatt biztonsági okokból az Árpád utca, a Vojislav Ilić utca sarka és a Népkerti út sarka között az áramot is kikapcsolták, ahogyan a Vojislav Ilić utca, Árpád utca és a Tóparti utca közötti szakaszán is.