2024. április 26., péntek

Utazó középiskolások figyelmébe

Megjelent a pályázat azon középiskolai tanulók útiköltsége megtérítésének odaítélésére, akik más helyi önkormányzatok területén található középiskolákba utaznak naponta. Topolya községnek a középiskolások utaztatásához szükséges eszközök biztosításában való részvétele mértékéről szóló határozata alapján megjelent a pályázat azon középiskolai tanulók útiköltsége megtérítésének odaítélésére, akik más település köziskolájába utaznak napi szinten. Az útiköltség megtérítésére jogosult minden olyan középiskolai tanuló, aki mindennap utazik a lakhelyéről azon középiskolákba, amelyek székhelye más helyi önkormányzatok területén található. Feltétel, hogy mindennap autóbusz, vonat vagy más szállítóeszköz igénybevételére kényszerül az oktatás látogatása végett, valamint, hogy semmilyen egyéb, szervezetek, közösségek és alapítványok (ösztöndíj, diákhitel és hasonlók) általi segélyezésben nem részesül.

Az útiköltség fedezéséhez szükséges eszközöket a község fedezi havi 6600 dinár összegben a 2022/2023. tanévre, 2022. szeptember 1-jétől kezdve. Az űrlap a község honlapján is elérhető. A jelentkezési laphoz mellékelni kell az iskolába történt beiratkozásról kiadott bizonylatot, a szakirány megjelölésével (a középiskola I. osztályába iratkozó diákok esetében). A bizonyítvány fénymásolata (a II., III. vagy IV. osztályba iratkozók esetében), valamint a személyazonossági igazolvány fénymásolata vagy leolvasott példánya (a tanuló vagy a szülő személyazonossági igazolványa). Szükséges még a szülő munkáltatójának igazolása arról, hogy nem kap támogatást a tanuló iskoláztatására, illetve a munkanélküli szülő igazolása arról, hogy be van jegyezve az Országos Foglalkoztatásügyi Szolgálat nyilvántartásába. Földműves szülő esetében az egészségügyi könyv fénymásolata, családi anyagi támogatásra jogosult szülők esetében pedig a Szociális Védelmi Központ bizonylata.

A Topolya községnek a középiskolai tanulók utaztatási eszközeinek biztosításában való részvételéről szóló határozat előírja hogy e támogatás nem illeti meg azon középiskolai tanulókat, akik Topolya község területén kívül eső középiskolába járnak, miközben ezen szakok oktatása a község területén betöltetlen tanulói helyekkel folyik. A pályázati igényléseket a szükséges okmányokkal együtt 2022. szeptember 2-ig lehet benyújtani a Topolya Községi Közigazgatási Hivatalának iktatójában – Ügyfélszolgálati központ 2. ablakánál, illetve a helyi irodákban. A hiányos, vagy késve érkezett kérvényeket nem veszik figyelembe.