2024. április 26., péntek

Itt a péntek és a hosszú várakozás a határátkelőhelyeken

Hosszú a várakozás a Szerbiai Határrendészeti Igazgatóság tájékoztatása szerint a határátkelőknél: ma reggel négy órát is várakoznak a személygépjárművek a horgosi ​​határátkelőnél a Szerbiából kifelé vezető oldalon.

A Szerbiai Autó-Motoros Szövetség adatai szerint Batrovci átkelőnél a kijáratnál három óra, a királyhalmi átkelőnél a kijáratnál 120 perc, Preševonál, szintén a szerbiai lehajtónál egy óra a veszteglési idő. Az ország bejáratánál a gradinai átkelőnél a várakozás 40 percet, a gostuni átkelőnél a kijáratnál 30 percet tesz ki. Az állami út egy részének felújítási munkálatai miatt ma 8 órától szeptember 30-án 16 óráig teljesen szünetel a forgalom a Đurđevo—Šajkaš szakaszon – közölte a Szerbia Útjai közvállalat.

A police.hu adatai szerint a Magyarországról Szerbiába tartók szinte a megszokott ütemben haladnak, míg a magyarországi belépésre várók 1-1 órát várakoznak legfeljebb. Ezekre a feltehetőleg nem frissített adatokra cáfol rá a BorderWatcher mobilos applikáció is. Adatai szerint délelőtt 9 óra körül a Horgos–Röszke I-en és II-n egyarátn 200 perc körüli volt a várakozás Magyarország irányába, Kelebia–Tompánál 120, Rábé–Kübekházánál 90 perc, a többi határátlépőn nem volt negyed órát meghaladó veszteglés. Ellentétes irányban, Szerbia felé nincs nagy tolongás.