2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Belgrádban kell felállni

Egy félidő után nyeregben érezhette magát, de végül kikapott a Crvena zvezda az izraeli Haifában, így a jövő heti belgrádi visszavágón kell fordítania a párharcon a BL-főtábláért. A fordulatos meccsen először a Maccabi szerzett vezetést, Haziza lapos beadása után a Zvezda védelme nem tudott tisztázni, Pierrot pedig közvetlen közelről a kapuba bombázott (18.). Nem sokkal később megszületett az egyenlítés, Katai alacsonyan vágódó lövésébe a kapu előterében Pešić tette bele a lábát, becsapva a hazai kapus Cohent (27.). Sőt, a Zvezda a vezetést is megszerezte, egy félkontra végén Kanga lőtt a tizenhatos vonaláról a kapu jobb oldalába (40.). Dejan Stanković csapatának öröme azonban kérészéletűnek bizonyult a szünet után. Előbb a duplázó Pierrot érkezett fejjel Haziza kapu elé érkező baloldali bekanyarítására (51.), nem sokkal később pedig Chery lőtte ki húsz méterről ballal a bal alsót (61.), beállítva a végeredményt.

A Karabag és a Plzen párharca az azeri első meccs után teljesen nyitva maradt, míg a Benfica a főtábla küszöbén érezheti magát, miután Kijevben Gilberto és Ramos első félidei góljával verte a Dinamót.

Eredmények, BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzések: Karabag–Plzen 0:0, Dinamo (K)–Benfica 0:2, Maccabi (H)–Crvena zvezda 3:2. KL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzés: Djurgården–APOEL 3:0.