2024. április 26., péntek

Nagyszerű győzelem az ideges nišieknél

Niš: Radnički–TSC 0:3 (0:0)

Városi stadion, 700 néző, vezette: Milanović (Ćuprija). Góllövők: Stanojev a 46., Vukić a 77. és Ćalušić a 90+3. percben.

Radnički: Dujmović, Aksentijević, Tolordava, Maki Gakou, Stojanović, Pejović, Mesarović (Arsić), Dimić (Mićibući), Jovanović (Petrović), Petrov (Basile Yamkam), Štulić (Dušanić).

TSC: Ilić, Antonić (Stanojev), Tomanović, Čalušić, Cvetković, Kuveljić (Milosavić), Stojić, Stojković, Ratkov (Stanojlović), Vukić (Krsmanović), Jovanović (Krpić).

A TSC pazar győzelmet aratott idegenben a niši Radnički felett, így a topolyai szuperligás továbbra is őrzi idei veretlenségét, és felzárkózott az élvonalhoz. Az első gól a második félidő első percében esett, az 57. percben pedig Čalušić megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de egy beívelés után három méterről a bal kapufa mellé fejelt. A folytatás indulatoktól, lökdösődéstől, kakaskodástól sem volt mentes. Pejović a 65., Maki Gakou pedig a 68. percben kapta meg második sárga lapját, így a TSC a mérkőzés végén kettős emberelőnyben játszott. A 76. percben Vukić talált be a nišiek kapujába, a hosszabbítás utolsó percében pedig Ćalušić állította be a végeredményt. A TSC a következő fordulóban a Novi Pazar együttesét fogadja a TSC Arénában.

A 4. forduló vasárnap esti mérkőzései: Maldost (Ú)–Čukarički 0:2, Radnički (N)–TSC 0:3, Kolubara–Mladost (L) 3:2. Az élcsoport: Crvena zvezda 12, Vojvodina 10, Čukarički 9, TSC és Spartacus 8 pont stb.

MAGYAR LABDARÚGÁS

Szürkére sikeredett a nyitó rangadó

Igencsak szürkére sikeredett a nagy érdeklődéssel várt Ferencváros–Puskás Akadémia mérkőzés első félideje. Ennek az oka az volt, hogy a zöld-fehérek a nemzetközi kupaszereplés, a felcsútiak pedig sérülések miatt nem a legerősebb kezdőcsapattal álltak ki a találkozóra. A vendégek részéről említést érdemel Favorov szabadrúgása, amely nem sokkal tévesztett célt, illetve a másik kapu előtt Pászka került közel a gólszerzéshez, de ajtó-ablak szituációban nem találta el a labdát. A szünet után sem lett sokkal színvonalasabb a találkozó. Annak ellenére, hogy Csercsaszov mester szép lassan becserélte a Ferencváros alapembereit, nem lett pontosabb a zöld-fehérek támadójátéka, sőt, a vezetést könnyedén megszerezhette volna a Puskás Akadémia, ám Mezgrani éles szögből nem tudta eltalálni az üres kaput. A 77. percben büntetőhöz jutottak a felcsútiak, de Favorov a mészpontról csak a felső lécet találta el. Ezt követően sokáig nem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség, és amikor már szinte mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, Pászka beadását a csereként beállt Zachariassen fejelte a vendégek kapujába, ezzel egyúttal megnyerte a bajnokcsapatnak a rangadót.

Zachariassen gólja (Fotó: MTI)

Zachariassen gólja (Fotó: MTI)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a Paks–Fehérvár találkozó első félideje. Mindkét csapat előtt adódtak ígéretes lehetőségek, de gólt csak Varga, a hazaiak támadója tudott szerezni. A szünetet követően Windecker gyorsan megduplázta a paksi előnyt. Ezt követően a cserékkel felfrissített fehérváriak a kapujuk előterébe szorították vissza a vendéglátókat, de szépíteni nem tudtak, így némi meglepetésre már a bajnokság rajtján elszenvedték első vereségüket.

Az 1. forduló vasárnap esti mérkőzései: Paks–Fehérvár 2:0 (Varga 41., Windecker 51.), Ferencváros–Puskás Akadémia 1:0 (Zachariassen 93.).