2024. április 26., péntek
ATLÉTIKA – U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG

Adriana úton a címvédés felé

Mivel a tavalyi U20-as atlétika-vb-t a tervezettnél egy évvel később rendezték, így idén ismét összegyűlhettek a sportág legígéretesebb fiataljai egy világeseményre. A helyszín ezúttal Kolumbia egyik legnagyobb városa, Cali, ahova természetesen a gerelyhajításban címvédő Világos Adriana is elutazott, és az elsők között léphetett színre a Pascual Guerrero Stadionban, hiszen a női gerely selejtezője volt az egész vb nyitóeseménye. A döntőbe jutáshoz 54,50 méteres kvalifikációs szintet határoztak meg, amit a kishegyesi lány elsőre, egy 58,87 méteres dobással teljesített is, végül pedig a legjobb eredménnyel váltotta meg helyét a fináléba, amelyet közép-európai idő szerint a szerdára virradó éjszaka rendeznek. Tavalyi legfőbb riválisai most nincsenek a mezőnyben, a görög Cengko kihagyta a versenyt, a kubai Rojas pedig disszidált, miután hazája küldöttségének tagjaként elutazott az amerikai felnőtt-vb-re…

A szombatig tartó tornán Szerbia színeit tizenkét sportoló képviseli majd, köztük két junior világcsúcstartóval, akik a torna húzónevei között is említhetők: Adriana mellett a másik a magasugró Angelina Topić, aki a selejtezőre csütörtök este, a döntőre szombat este készülhet, ám az aranyéremig vezető útja talán nehezebb lesz a vártnál, hiszen az észt Karmen Bruus a eugene-i világbajnokságon szintén megugrotta az 1,96-es U18-as világcsúcsot.

Magyarország 22 sportolóval érkezett Caliba, akik közül a kalapácsvető Csekő Miklóstól és a tavaly Nairobiban 100 méter gáton bronzérmet szerző Tóth Annától várja a legjobb eredményt a magyar szövetség.