2024. március 29., péntek

Felemás este

Vegyes eredménnyel zárták a magyar és a szerb csapatok a Konferencia Liga második selejtezőkörét. A Kisvárda és a Čukarički kettős győzelemmel jutott be a következő körbe, a Fehérvárnak viszont nagy szerencséje volt, hogy egy héttel korábban komoly előnyre tett szert, mivel Azerbajdzsánban megszenvedett a Gabalával.

A visszavágót ugyan elveszítette a magyar csapat, ám a párharcot sikerült megnyernie. Legreménytelenebb helyzetben a Puskás Akadémia volt, háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia portugál ellenfelével szemben, amiből végül egyet sem sikerült. A felcsútiak a kapura nem sok veszélyt jelentettek, és egyedüli sikerként azt könyvelhették el, hogy legalább a visszavágón nem szenvedtek vereséget. A legnagyobb és a legkellemetlenebb meglepetést a niši Radnički okozta, amely a máltai döntetlent követően itthon sem bírt el ellenfelével, sőt a hosszabbítást követően a büntetőpárbajban alulmaradt.

Jasmin Mešanović és Anton Kracskovszkij a kisvárdai meccsen (Beta/AP)

Jasmin Mešanović és Anton Kracskovszkij a kisvárdai meccsen (Beta/AP)

A magyar és a szerb csapatok eredményei: Kisvárda–Kajrat 1:0 (összesítésben 2:0), Gabala–Fehérvár 2:1 (3:5), Puskás Akadémia–Guimarães 0:0 (0:3), Čukarički–Racing 4:0 (8:1), Radnički (N)–Gzira 3:3 (5:5, büntetőkkel 1:3). További érdekes eredmények: Dunaszerdahely (szlovákiai)–Víkingur (feröeri) 2:0 (tj.: a DAC kettős győzelemmel, 4:0), Zrinjski (bosnyák)–Tirana (albán) 3:2 (tj.: a Mostar kettős győzelemmel, 4:2), Djurgardens (svéd)–Rijeka (horvát) 2:0 (tj.: a Djurgardens kettős győzelemmel, 4:1), Olimpija (szlovén)–Sepsi (romániai) 2:0, büntetőkkel: 2:4 (tj.: a Sepsi 3:3, tizenegyesekkel), Stavanger (norvég)–Sparta Praha (cseh) 2:1 (tj.: a Stavanger, 2:1), Lechia (lengyel)–Rapid (osztrák) 1:2 (tj.: a Rapid, 2:1), Spartans (máltai)–Velež (bosnyák) 1:0 (tj.: a Spartans kettős győzelemmel, 2:0).