2024. április 26., péntek

Tüntetés a verőlegények ellen

A civil szervezetek ma 19 órakor a Pap Pál utcai rendőrség épület előtt tüntetésre szólítják fel a polgárokat, a szerveződés célja az egy héttel korábbi, július 21-ei tiltakozáson erőszakot alkalmazó verőemberek előállításának kiharcolása. A 021 hírportál értesülései szerint a tüntetéssel folytatni szeretnék az általános területrendezési terv (GUP) elleni tiltakozást, mint ahogyan arról beszámoltunk, ezt a dokumentumot még a múlt csütörtökön elfogadta a városi képviselő-testület.

Az ülés előtt és annak ideje alatt is összetűzésekre került sor a polgárok és egy magánkézben lévő biztonsági szolgálat alkalmazottjai között, az erőszakoskodás egészen addig tartott, amíg meg nem jelent a rendőrség. A Maffia elleni lázadás nevet viselő tüntetést többek között az Újvidéki Ökológiai Front, a Megvédjük a Fruška gora erdőit és a Kis-Duna–Sodros csoport mozgalmak szervezik.

Közleményük szerint követelésük egyértelmű és világos: a Belügyminisztérium belső felügyelőségének ügyosztálya és az illetékes ügyészség állítsák elő és indítsanak eljárást a verőemberek ellen, azok ellen, akik a július 21-ei tüntetésen megszegték a törvényt. A polgári jogvédő indítson vizsgálati eljárást a szóban forgó biztonságszolgáltató cég ellen.