2022. december 8., csütörtök

Vajdaság

Ásó, kapa, fásítás

A verbászi Ökológiai Mozgalom volt a házigazdája a hétvégén tartott Erdősítsük Vajdaságot! elnevezésű kétnapos fásítási akciónak, amelybe tíz vajdasági mozgalom képviselői kapcsolódtak be.

Erzsébet-bál

Az őrszállási Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület szombaton hagyományos Erzsébet-bálat tartott, amely nagy jelentőséggel bír a helyi magyar közösség életében.

Olaf Scholz (Fotó: Beta/AP)

Friss értékelést kérnek a magyar helyzetről

Egy csomagban kezeljük a magyar helyreállítási terv, az Ukrajnának nyújtandó 18 milliárd eurós pénzügyi támogatás és a globális minimumadó ügyét: ha egy kérdésben nincs megállapodás, a többiben...

Több százan voltak kíváncsiak a Kray család sírboltját feltáró beszámolóra (Herceg Elizabetta felvétele)

Mit rejt a kőtábla?

Több százan voltak kíváncsiak hétfőn este arra az élménybeszámolóra, melyet a Sarlós Boldogasszony katolikus templomban tartottak azok a szakemberek, akik november elején feltárták a templom oltára...

A gyerekek nagy örömmel várták a Mikulást (Paraczky László, Vidács Hajnalka, L. Móger Tímea felvétele)

Mikulás-várás Vajdaság-szerte

Tudósítóink a Mikulás nyomába eredtek és elkísérték Kúlára, Magyarcsernyére és Nemesmiliticsre, ahol csillogó szemmel, verssel és énekszóval, nagy örömmel várták a gyerekek a Mikulást.

Több óbecsei üzletben is adománygyűjtő dobozokat helyeztek ki (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)

Legyél te is valaki Télapója!

Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesületének legfrissebb, 2022-es adatai szerint jelenleg több mint ezer gyermek él mélyszegénységben Óbecse község területén. A szervezet az idén is megszervezte a...

Újvidéken minden évben fergeteges a szilveszteri buli. Az utóbbi időben a Szabadság téri, tömeges szórakozás helyett több helyszínre lebontott, decentralizált bulisort szervez az önkormányzat, az idén is így lesz (Fotó: Ótos András felvétele)

Fergeteges szilveszterezés mindenkinek

A Doček elnevezés alatt futó eseménysort tavaly a legjobb, európai, kulturális irányzat márkaneveként nevezték meg. Az eseményt az idén hatodik alkalommal, december 31-én és január 13-án tartják meg.