2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – NŐI EB

A pimasz Russo

A női labdarúgó-Európa-bajnokság első elődöntőjében Anglia kiütéses győzelmet aratott Svédország felett a kedd esti sheffieldi találkozón. Az első fél órában nem sok jel utalt még a végkimenetelre, hiszen a mérkőzés nagy svéd rohamokkal kezdődött, és ha a 24. másodpercben Mary Earps, az angol válogatott kapusa nem mutat be hatalmas védést, a skandinávok könnyen előnybe kerültek volna, nem sokkal később Stina Blackstenius fejesénél a felső léc mentette meg a házigazdát. Idővel azonban az angolok átvették a kezdeményezést, és Beth Mead remek lövésével meg is szerezték a vezetést. A második félidő elején Lucy Bronze fejjel duplázta meg csapata előnyét. A skandinávok védelme végig bizonytalan volt az este folyamán, és ezt alaposan kihasználta Alessio Russo, aki mintegy 9 méterről sarokkal szerezte meg az angolok harmadik találatát. Az utolsó negyedórában Fran Kirby adta meg az ellenfélnek a kegyelemdöfést.

Lucy Bronze második gólja Beta/AP)

Lucy Bronze második gólja Beta/AP)

Elődöntő: Anglia–Svédország 4:0 (Mead 34., Bronze 48., Russo 68., Kirby 77.).

BAJNOKOK LIGÁJA

Szoros párharcok

A BL második selejtezőkörének visszavágói közül kedd este több találkozó is drámai csatát hozott. A Larmaca–Midtyland mérkőzésen, akárcsak az első találkozón, mindkét csapat egyszer vette be az ellenfél hálóját, és mivel a hosszabbításban sem született döntés, következtek a büntetőrúgások, amiben végül a dánok bizonyultak jobbnak. A Sherif Tiraspol–Maribor párharcban 178 percig érintetlenek voltak a kapuk, míg végül a moldovai csapat hazai közönség előtt a hajrában eldöntötte a továbbjutás kérdését. A zágrábi Dinamo hazai pályán csak döntetlent ért el az északmacedón Shkupival szemben. Idegenben azonban, ha nem is kimagasló játékkal, de minimális győzelemmel kiharcolta a továbbjutást.

Eredmények, 2. selejtezőkör: Larmaca–Midtyland 1:1 (összesítésben 2:2, büntetőkkel 3:4), Plzeň–Helsinki 5:0 (7:1), Sherif (T)–Maribor 1:0 (1:0), Dudelange–Pjunyik 1:4 (2:4), Shamrock–Ludogorec 2:1 (2:4), Shkupi–Dinamo (Z) 0:1 (2:3).

KONFERENCIA LIGA

Bajban a Puskás

Ma rendezik a Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóit. Az első találkozók alapján elmondható, hogy a magyar és a szerb csapatok kedvező helyzetben várják a visszavágókat. Ez alól kivétel a Puskás Akadémia, amely Portugáliában szenvedett nagyarányú vereséget, és hatalmas csodának kellene bekövetkeznie a párharca megnyeréséhez. Ugyanakkor a Fehérvárnak, a Kisvárdának és a Čukaričkinek nem lesz nehéz dolga kiharcolnia a továbbjutást. A máltai döntetlent követően papíron a niši Radnički is esélyes a Gzirával szemben.