2024. április 26., péntek

Atlétikabronz a Balkán-bajnokságon

A törökországi Denizliben rendezték meg az idősebb juniorok részére az atlétikai Balkán-bajnokságot, amelyen a Spartacus együtteséből Darijo Bašić Palković és Maksim Puškar vett részt a válogatott színeiben. Bašić Palković 1:52,55-ös idővel 800 méteren bronzérmet nyert, Puškar pedig 3000 méteren az 5. helyen ért célba.

A Spartacus Teniszklub szervezésében tartották meg a Csík Ferenc-emlékversenyt, amelyen 16 év alatti lányok és fiúk léptek pályára. A lányok mezőnyében a Spartacus versenyzője, a 11. helyen kiemelt Lana Virc szerezte meg az első helyet, miután a döntőben 6:0, 3:6, 6:2 arányban legyőzte a torna második kiemeltjét, a szlovák Yasmin Vavrot. A szabadkai játékos még csak 14 éves, tehát a két évvel idősebbek között nyerte el a trófeát. A fiúk mezőnyéből az első kiemelt, Sergej Živković került ki győztesen, miután a döntőben 6:3, 6:4 arányban nyert Nikola Radišić ellen.

A Palicsi Vitorlásklub két versenyzője, Nenad Zakić és Molnár Bertalan az öttagú szerbiai válogatott tagjaiként részt vettek az optimist hajóosztály számára rendezett világbajnokságon, amelyet a törökországi Bodrumban rendeztek. A 61 ország 276 vitorlázóját felvonultató vb-n a szerbiai válogatott edzői tisztét a palicsi Dejan Zakić töltötte be. A Szerbiai Vitorlásszövetség sűrű versenynaptára miatt az optimist hajóosztály versenyzői nem voltak edzőtáborban, Nenad pedig egy nappal később csatlakozott társaihoz, ugyanis előbb az érettségi vizsgán kellett helytállnia. A verseny hat napja alatt tizenkét futamot tartottak az erős szélben és a mi versenyzőink számára szokatlanul nagy hullámokban. A rendkívül erős mezőnyben Zakić a 224., Molnár a 243. helyen zárta a világbajnokságot.