2024. április 26., péntek

Vučić: Folytatni fogjuk a fegyverkereskedelmet

Aleksandar Vučić államfő kijelentette, hogy az állam mindenképpen folytatni fogja a fegyverek értékesítését a nemzetközi előírásoknak megfelelően, mivel a világ minden országa ezt teszi.

Vučić Abdel-Fattah el-Sziszi egyiptomi elnök és az ország küldöttségének jelenlétében tekintette meg ma a Szerb Hadsereg felszereléseit és azokat is, amelyeket a Jugoimport SDPR állami vállalat fejlesztett ki.

Kijelentette, hogy az ukrán repülőgép lezuhanása, amely Szerbiából szállított gránátokat, valójában repülőgép-szerencsétlenség volt.

– Azért értékesítjük a fegyvereket, hogy nagyobbak legyenek a fizetések és a nyugdíjak. Továbbra is folytatni fogjuk az értékesítést Bangladesnek, Ciprusnak, Togónak és Szenegálnak is, mindenkinek, aki engedélyezett végső felhasználó – mondta Vučić.

Emlékeztetőül: a görög hatóságok közölték, hogy magyarázatot várnak Szerbiától, ugyanis nem értesítette a görög hatóságokat a Bangladesnek szánt fegyvereket szállító repülőgép érkezéséről, amely szombaton zuhant le az ország északi részén.