2024. április 26., péntek

Új padlózat 1200 négyzetméteren

Néhány nap múlva újra fogadja a sportolókat a verbászi sportcsarnok

A verbászi Testnevelési Központban a vége felé közeledik a padlózat cseréje.

A helyszínen járva megtudtuk, hogy a sportcsarnok mintegy 1200 négyzetméteren teljesen új padlózatot kap, hiszen a 30 évvel ezelőtt készült burkolatot pár évvel ezelőtt csak részben újították fel, habár a csarnok az elmúlt évtizedekben folyamatosan használatban volt. Jovan Kovačević, a központ igazgató-helyettese elmondta, hogy a felújítási munkálatok költségének nagyobb részét, mintegy 11,5 millió dinárt a tartományi kormány vállalta magára, a kivitelezőnek mindössze pár napja maradt arra, hogy befejezze a padlócserét. A héten ugyanis Verbászra érkezik Szerbia ifjúsági kézilabda-válogatottja, itt fognak edzeni, és az előkészületi mérkőzéseket is itt játsszák majd.

− A padlózatot csaknem három évtizeddel ezelőtt újították fel teljes egészében, 2012-ben és 2013-ban csak a károsodásokat javították ki, ezért szükség mutatkozott a teljesen új padlózat lerakására. A munkálatok két héttel ezelőtt kezdődtek meg, az elsődleges tervek szerint 45 nap állt a kivitelező rendelkezésére, tekintettel azonban a nagy érdeklődésre és a csarnok rendkívül magas igénybevételére, a megadott határidő lerövidült. Szerbia ifjúsági kézilabda-válogatottja a héten Verbászra érkezik, ezért igyekszünk minél előbb befejezni a munkálatokat. Szeretném hangsúlyozni, hogy a munkálatok pár nap késéssel kezdődtek meg, ugyanis a csarnokban két rendkívüli, nemzetközi barátságos mérkőzést tartottak meg. A nyári hónapokban is folyamatos, intenzív sportélet megköveteli a gyors, hatékony és minőségi munkát – hallottuk.

A Tartományi Ifjúsági- és Sporttitkárság az idén februárban 120 millió dináros támogatást biztosított a sportinfrastruktúra fejlesztésére, ebből az összegből a verbászi testnevelési központ 11,5 millió dinárt kapott.

− Köszönetet mondunk a tartományi kormánynak, amiért felismerte a beruházás fontosságát. Tudni kell, hogy a csarnokot a helyi sportegyesületek mellett a környező településeken működő klubok, sőt, az egész országból érkező sportolók és csapatok is használják. A munkafolyamat ideje alatt az ún. csúsztatható lelátók egy részét kiraktuk a csarnokból, így sokkal nagyobb felületet kaptunk, és igyekszünk minél előbb biztosítani az optimális munkafeltételeket minden klub számára – mondta Jovan Kovačević, majd hozzátette, bízik abban, hogy a rekonstrukciós munkálatokat követően a jó minőségű anyagból készült padlózat ismét több évig biztosítja majd a csarnok biztonságos használatát.