2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – NŐI EB

Svájc megszorongatta a holland lányokat

Nem születtek váratlan eredmények az angliai női Európa-bajnokság C csoportjának utolsó fordulójában. Svédország már Angeldal duplájával fölényesen vezetett, de Costa öngólja, majd Asllani tizenegyese és Blackstenius hosszabbításban szerzett találata révén kiütéses sikert aratott. Hollandia jóval többet szenvedett Svájccal, Crnogorčević öngólja és Reuterler egyenlítése után a hajráig döntetlen eredmény állt a kijelzőn, ám ekkor a tulipánosok tíz perc alatt hármat (Leuhcter kettőt és Pelova) vágtak az alpesi ország kapujába.

Eredmények, 3. forduló, C csoport: Svédország–Portugália 5:0, Hollandia–Svájc 4:1.

1. Svédország  3          2          1          0          8:2      7

2. Hollandia      3          2          1          0          8:4      7

3. Svájc            3          0          1          2          4:8      1

4. Portugália    3          0          1          2          4:10    1

BAJNOKOK LIGÁJA

Ismerős gárdák csatlakoznak

A BL második kvalifikációs körében újabb, európai színtéren is ismerős csapatok lépnek be a küzdelembe. A mai esti odavágókon a hazai Maksimir Stadionban kezd a zágrábi Dinamo az északmacedón Shkupi ellen (21 óra), míg a dán Midtjyllan a ciprusi AEK Larnacával néz szembe (19.45).

Ide kapcsolódik, hogy az azeri Qarabağ vagy a svájci Zürich lesz a Ferencváros ellenfele a selejtező 3. fordulójában, ha a magyar bajnok a második körben túljut a pozsonyi Slovan együttesén. A hétfői sorsoláson az is kiderült, hogy a következő fordulóban az FTC idegenben kezdené a párharcot, és a visszavágót játszaná otthon.

Ha a Fradi kiesik, az Európa-ligában az izraeli Makkabi Haifával vagy a görög Olimpiakosszal találkozik majd. A Zöld Sasok a selejtező második körében előbb szerdán a Groupama Arénában fogadják a Slovant, majd jövő szerdán Pozsonyban lépnek pályára.

A Crvena zvezda a 3. fordulóban kezdi meg majd a selejtezést, ellenfele az örmény Pyunik vagy a luxemburgi Dudelange lesz.