2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A Fradi javított az összképen

Nem került szégyenteljes helyzetbe a BL-selejtező első fordulójában a Ferencváros, amely a kazahsztáni gól nélküli döntetlen után hazai pályán 5:1-gyel ütötte ki a Tobolt. Sztanyiszlav Csercseszov gárdája lényegesen jobb benyomást keltett a pályán, mint Kosztanajban, meggyőző játékkal hamar kialakította a megnyugtató különbséget. A csapatba frissen érkezett Adama Traoré alig negyedóra alatt duplával mutatkozott be (4., 17.), nem sokkal később a mali csatár passzából Aissa Laidouni volt eredményes (21.), és bár a kazah bajnok azonnal szépített (Szergejev, 23.), a hazai diadal nem került veszélybe, Fortune Bassey pedig a második félidő hajrájában két újabb góllal tette kiütésessé a győzelmet. A Zöld Sasok ellenfele a következő körben a pozsonyi Slovan lesz.

Eredmények, selejtező, 1. forduló, visszavágók: Dinamo Batumi–Slovan 0:0, h. u. 1:2 (tj. a Slovan 2:1-gyel), Klaksvik–Bodø/Glimt 3:1 (tj. a Bodø/Glimt 4:3-mal), Szoligorszk–Maribor 0:2 (tj. a Maribor 2:0-val), Ferencváros–Tobol 5:1 (tj. a Ferencváros 5:1-gyel), CFR–Pyunik 1:1, h. u. 2:2 (összesítésben 2:2, tj. a Pyunik tizenegyesekkel, 4:3-mal), Linfield–TNS 1:0, h. u. 2:0 (tj. a Linfield 2:1-gyel).

A Fradi a visszavágón már nem bizonytalankodott (Fotó: MTI)

A Fradi a visszavágón már nem bizonytalankodott (Fotó: MTI)

NŐI EB

A továbbjutás kapujában

Hollandia és Svédország sikerével ért véget az angliai női Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulója, így mivel az első körben döntetlenek születtek, ez a két gárda került karnyújtásnyira a negyeddöntőtől.

Eredmények, 2. forduló, C csoport: Svédország–Svájc 2:1, Hollandia–Portugália 3:2. A sorrend: Hollandia és Svédország 4, Portugália és Svájc 1 pont.