2024. április 26., péntek

Felfrissülés és pihenés mindenkinek

Bébimedence, éjszakai fürdőzés és csütörtökönként élőzene várja az óbecsei medencébe látogatókat

Az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpont szabadtéri medencekomplexumában már egy hónapja megkezdődött a fürdőidény. Andruskó Csabától, a Sportközpont igazgatójától megtudtuk, hogy számos munkálat előzte meg a nyitást.

– Minden évben megvan a meghatározott menetrend, amely alapján megoldjuk az előkészületi munkálatokat. Átnézzük a filterházat, a fűtőrendszereket, a kinti és a benti medencéknél is. Utána foglalkozunk a kinti tereppel és áttisztítjuk a medencéket, majd feltöltjük őket. Az idén az idény előtt sikerült befejeznünk a felújítási munkálatokat a geotermikus bébimedencén, így a legkisebbek az idén egy teljesen új medencét használhatnak. Eltávolítottuk a régi, elhasználódott csempéket, és teljesen új hidroizoláció került a medencére új csempékkel. Hatalmas a különbség a medence régi és az új állapota között.

Véleményem szerint ez hozzájárul a látogatók számának a növeléséhez – mondta Andruskó Csaba.

Óbecsén egy szabadtéri úszómedence és három geotermális vízzel feltöltött kismedence várja a fürdőzni vágyókat. Az igazgató kiemelte, a meleg vizes medencéket mindennap tisztítják, fertőtlenítik a megfelelő higiénia miatt, így nyugodt szívvel pancsolhatunk bennük.

– Az idén sikerült elvégeznünk a vírus miatt tavaly elmaradt vízimentő tanfolyamot, az idén viszont a helyi Vöröskereszttel együttműködve elindítottuk az elméleti és a gyakorlati képzéseket is. Az idei fürdőidény ideje alatt tíz vízimentő ügyel a polgárok biztonságára – tette hozzá Andruskó Csaba.

A szabadtéri medencekomplexum területén tevékenykedő kávézók és éttermek már az idény első napjától várják a vendégeket. Megtudtuk, hogy az esti fürdőzésre is van lehetőség, valamint csütörtökön élőzene is szokott lenni.

– Terveink vannak, nagyon sok mindent lehetne fejleszteni, de apró lépésekkel haladunk előre, pályázatok útján és községi támogatásból. Tervben van egy élménymedence kiépítése, de ezt önerőből nem tudjuk megvalósítani. Szeretnénk tovább zöldíteni a területet. Szeptemberben, amikor az időjárás megenyhül, tervben van egy fásítási akció – tette hozzá a Sportközpont igazgatója.

A medencekomplexum nagyjából 800 ember befogadására alkalmas. A napijegyek ára 250 dinárba kerül, a négy személyre szóló családi jegyek pedig 750 dinárba. Szezonjegyek is kaphatók, melyek ára 35 alkalomra 5000 dinár, 18-ra 2800 dinár, míg a tíz jegyért 2200 dinárt kell fizetni. Az iskoláskor előtti korosztály részére ingyenes a belépés.