2024. április 26., péntek

Az én székem – Jótékonysági akció

Az én székem egy hagyományos játék neve, ám ezúttal egy jótékonysági akcióra is utal. A kezdeményezésről Rumenyákovity Szilvia, a Népkör munkatársa nyilatkozott a média képviselőinek.

– A Népkör a Kultúrában utazunk projektnek köszönhetően új székekkel gazdagodott, így a régi székek az intézményünk számára feleslegessé váltak. Ahogy a projekt segítette a berendezésünk megújulását, úgy mi is szeretnénk jó célt szolgálni. Akciónk keretén belül támogatást gyűjtünk a Zvončica Egyesület számára, amely a daganatos megbetegedéssel küzdő gyermekeket és szüleiket támogatja.

A Népkör az említett székeket egy felhívás kíséretében egyesületekhez, alkotócsoportokhoz, vállalatokhoz és civil szervezetekhez fogja eljuttatni, akiket arra kérünk, hogy a székek megszemélyesítésével és átalakításával járuljanak hozzá a jótékonysági akcióhoz. A székek nem egyszerre, hanem az év végéig több héten keresztül kisebb-nagyobb csoportokban kerülnek licitre a Népkör Facebook-oldalán. Minden licit öt napig fog tartani. A székek kikiáltási ára, a jubileumunkra utal, 150 dinár lesz – mondta a Népkör munkatársa.