2024. április 26., péntek
EVEZÉS

Nyolc palicsi érem a hazai rendezésű regattán

Tíz hazai és öt külföldi (magyarországi, bulgáriai, északmacedóniai) egyesület részvételével 60. alkalommal tartották meg a vajdasági nyílt evezősbajnokságot a Palicsi-tavon. A hagyományos nemzetközi versenyt, melyről hiányoztak a horvátországi klubok, mivel náluk az ifjúsági országos bajnokságot tartották ugyanebben az időben, a Duna-kupa keretében is pontozták.

A házigazda Palicsi Evezősklub versenyzői szépen teljesítettek a regatta mindkét napján. Az első napon ellenszélben eveztek a versenyzők, de ez sem akadályozta meg a házigazdákat, hogy négy érmet nyerjenek. A dobogó legfelső fokára Csipak Szergej (serdülő egypárevezős) állhatott fel, ezüstérmet nyert az Arnold Adél, Malatinszki Laura és az Aleksa Neorčić, Andrej Bogunović alkotta pionír kétpárevezős egység, míg bronzérmet a Teodora Blagojević, Arnold Réka, Bogosavljev Anna, Korhecz Boglárka összetételű serdülő négypárevezős egység szerzett. A regatta második napján további négy érmet nyertek a palicsi evezősök. Malatinszki Laura és Korhecz Boglárka elsőként haladtak át a célvonalon pionír egypárban, és aranyat nyert még Csipak Szergej a junior négyes tagjaként. A dobogó harmadik fokára a Füleki Bálint, Gorotva Márk alkotta junior kétpárevezős egység és a Juhász Bence, Mészáros Filip, Füleki Bálint, Gorotva Márk összetételű junior négypárevezős egység állhatott fel.

A klub egykori elnöke és edzője előtt tisztelegve első alkalommal tartották meg a junior egypárevezősök részére a Tomislav Zvekanović-emlékfutamot, melyet a szolnoki Pádár Luca nyert meg. A vajdasági nyílt bajnokság legjobb klubjának az újvidéki Danubius 1885 bizonyult.