2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Szőke és Farkas a DVTK-ban folytatja

Az elmúlt napokban két vajdasági magyar labdarúgó is az NB II.-ben szereplő Diósgyőr csapatához igazolt. A sort Szőke Adrián nyitotta, aki a holland élvonalból, a Heracles Almelo gárdájától érkezett. A moholi származású játékos pályafutásának németországi évei alatt kétszer pályára lépett a szerb U18-as válogatottban, majd 2019-ben elfogadta a magyar U21-es válogatott meghívását, és az első meccsén rögtön gólt is szerzett Észak-Írország ellen. Egy évvel később Marco Rossi szövetségi kapitány az A válogatott keretébe is behívta az 1998-as születésű labdarúgót, aki eddig négyszer volt tagja a nagyválogatott bővebb keretének. „Azért döntöttem a DVTK mellett, mert ezen a klubon éreztem a leginkább azt, hogy számítanak rám, és bíznak bennem” – nyilatkozta Szőke a diósgyőri klub honlapjának.

Adrián után néhány nappal egy másik délvidéki futballista is az élvonalba való visszajutást megcélzó miskolciak játékosa lett: a felsőhegyi Farkas Dániel ugyanis öt és fél év után elhagyta a Mezőkövesd csapatát, és a piros-fehérekhez igazolt. A tapasztalt jobbhátvéd Zentán kezdett el focizni, majd Szerbiában 108, míg Magyarországon 133 élvonalbeli találkozón játszott.

Szőke és Farkas érkezésével egyébként háromfősre bővült a diósgyőriek délvidéki különítménye, a DVTK tagja ugyanis a moholi Könyves Norbert is, aki az elmúlt idényben 15 góllal segítette a Borsod megyei klubot.