2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A svédek nem nyugodhattak meg

Nem a legmeggyőzőbb módon kezdte a legrangosabb európai klubtorna selejtezőjét a sorozatban kétszeres svéd bajnok Malmö, amely csupán egygólos különbséget harcolt ki az izlandi Vikingur elleni hazai odavágón. Az elmúlt években többször is BL-főtáblás gárda Olson révén viszonylag hamar vezetést szerzett (16.), de a reykjavíkiak kevés helyzeteik egyikével élve egalizáltak (Ingason, 38.). Nem sokáig örülhetett a vendég kiscsapat, Toivonen még a nagyszünet előtt újra érvényesítette (42.) a pályán látható erőviszonyokat, a hajrában pedig Birmančević duplázta meg az előnyt (84.). Már úgy tűnt, hogy 3:1-es részeredménnyel utaznak majd a felek a szigetországba, Gudjonsson azonban a bírói ráadás 3. percében szerencsésen, egy védőn megpattanó lövéssel szépített, így Reykjavíkban akár utol is érheti a balszerencse a Malmőt.

Valamivel kényelmesebb helyzetben várhatja a montenegrói visszavágót az európai színtéren újra meg újra felbukkanó bolgár egyeduralkodó Ludogorec, hiszen hosszadalmas nyomásgyakorlás után az utolsó negyedórában kétszer is betalált a Sutjeska hálójába. Sokkal nehezebb helyzetben van viszont az azeri Qarabağ, amely néhány éve már belekóstolhatott a BL-főtábla hangulatába, most viszont az első akadállyal is baja lehet, hiszen minimális eredménnyel kikapott a Lechtől Poznańban.

Eredmények, BL-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések: Pyunik–CFR 0:0, Malmö–Vikingur 3:2, Ludogorec–Sutjeska 2:0, Balkani–Žalgiris 1:1, Lech–Qarabağ 1:0, The New Saints–Linfield 1:0, Shamrock–Hibernians 3:0, Shkupi–Lincoln 3:0.