2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Találkozó egy riportkönyv jegyében

Pénteken este a zombori Magyar Polgári Kaszinó dísztermében bemutatták Tóth László újságíró Színlelt szenvedélyek – elfásult szerelmek című riportkönyvét és megnyílt Kószó István zombori festő, díszlettervező, a témához kapcsolódó, női aktokból álló festményeinek kiállítása.

A népes közönséget a Kaszinó nevében Cselenák Kornél köszöntötte. Az est házigazdája L. MógerTímea újságíró, költő volt. Vendégként közreműködött: Friedrich Anna újságíró, író, a kötet szerkesztője, dr. Horváth Gyula ügyvéd, a Szélcsengő Mozgalom elnöke, továbbá a szerző. A bemutatón egyebek mellett szó esett a könyvet kiadó Szélcsengő Mozgalom célkitűzéseiről. Ezek lényege, arra ösztönözni az embereket, hogy visszatérjenek a szerelem, a szeretet, a család jelentette alapértékekhez.

A kötetről megtudtuk, a fejezetek rövid, a nő és a férfi kapcsolatát taglaló, korrajzot is nyújtó történeteket, irodalomtörténeti ínyencségeket, olvasói leveleket, kedvenc szerelmes verseket, az előző kötetből vett, jellemző szövegválogatásokat tartalmaznak.

A beszélgetés, mivel a résztvevők mindegyike huzamosabb ideig élt külföldön, kitért az ottani tapasztalatok és a szülőföld viszonyára is. Továbbá szövegek hangzottak el a könyvből.

A bemutató borkóstolással zárult, a baranyai Kollár-pincészet különlegességeit volt alkalom megízlelni.