2024. április 26., péntek

Vasárnap Kalácsfesztivál

A magyarcsernyei Hagyományápoló és Gasztronómiai Csoport szervezésében vasárnap, június 26-án, 15. alkalommal tartják meg a Kalácsfesztivált. A megmérettetésre eddig tizenhárom csapat jelentkezett be, tudtuk meg Bugyi Erzsébettől, az egyesület titkárától.

– A csapatok két kategóriában versenyezhetnek: otthonról hozott kalácsokkal, melyeket a tűzoltóotthon nagytermében állíthatnak ki, és frissen sütött pékkiflikkel, melyeket a szabadtéri kemencénkben sütünk ki. A kiflik esetében, hogy a csapatok üreset vagy töltöttet készítenek, azt rájuk bízzuk. Ami az otthonról hozott kalácsokat illeti, fontos, hogy minél hagyományosabbak legyenek, tehát igazi régies, magyaros, hagyományos kalácsokat várunk – fogalmazott a titkár.

A csapatok érkezését a reggeli órákban várják, a kalácsok sütését 10 órától tervezik. A szervezők a csapatok étkeztetéséről is gondoskodnak, az 500 dináros benevezési díj fejében hagyományos, magyaros pörkölttel készülnek. Az eredményhirdetés előtt az Ady Endre Művelődési Egyesület jóvoltából egy rövidebb kultúrműsor is lesz, a versenyzők és az érdeklődők vidám hangulatáról és talpalávalójáról pedig az Ady Endre ME kultúrzenekara fog gondoskodni.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A tavalyi hagyományos kalácsok kiállítása (Vidács Hajnalka felvétele)

A tavalyi hagyományos kalácsok kiállítása (Vidács Hajnalka felvétele)