2024. április 26., péntek
NBA

Meglepő első választás a drafton

Az Orlando komoly meglepetést okozva a Duke Egyetem erőcsatárát, Paolo Bancherót választotta ki az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) idei amatőrbörzéjének első helyén. Az olasz–amerikai játékos az egyetemi bajnokság (NCAA) előző kiírásában 39 mérkőzésen átlagosan 17,2 pontot, 7,8 lepattanót és 3,2 gólpasszt ért el mérkőzésenként, s a Magicnél azt remélik, hogy vele sikerül előrelépnie a csapatnak, mely a legutóbbi NBA-idényben 82 alapszakasz-mérkőzéséből 60-at elveszített.

A 19 éves kosaras kiválasztása teljesen váratlan volt még a szakemberek számára is, a többség arra számított, hogy az Orlando Jabari Smitht, az Auburn tehetségét viszi majd el. „Nem igazán tudom, mit mondjak. Hogy őszinte legyek, el sem hiszem, ami történt” – nyilatkozta Banchero, jelezve, hogy őt is meglepetésként érte az Orlando döntése. Smith egyébként végül „csak” a harmadik kiválasztott lett, és a Houston Rocketsnél kezdi meg profi pályafutását. Előtte az Oklahoma City Thunder a 213 centis Chet Holmgrent választotta ki.

Fontos megemlíteni, hogy Nikola Jović személyében újabb szerb kapott esélyt, hogy az elitligában játsszon, hiszen a Miami Heat a 27. helyen elvitte a Mega tehetséges fiatalját.