2024. április 26., péntek

Új pótkocsi a magyarkanizsai tangazdaságnak

A gyakorlati oktatáshoz megfelelő eszközök szükségesek

Csütörtök délelőtt ünnepélyesen átadták azt az újonnan megvásárolt traktorpótkocsit, amelyet a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tangazdasága a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság támogatásának köszönhetően vásárolt.

–A 2022-es pályázati támogatásnak köszönhetően iskolánk tangazdasága egy modern pótkocsival gazdagodott. Ezen kapcsolható eszköz a továbbiakban nagy segítséget nyújt majd számunkra terménybetakarításkor és a gyakorlati oktatás során. A beruházás értéke 2 millió dinár, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatóinknak – mondta Sterbik Ildikó, az iskolaközpont igazgatónője.

Ótott Róbert, a tartományi mezőgazdasági titkárság titkárhelyettese elmondta, hogy idén 26 millió dináros keretösszeggel támogattak 13 oktatási intézményt, többek között az Újvidéki Egyetem Mezőgazdaság Karát és a Vajdaság területén működő mezőgazdasági szakközépiskolákat.

–A mezőgazdasági titkárság évről évre elsősorban olyan erőgépek, kapcsolható eszközök vásárlását támogatja, amelyeket a gyakorlati oktatás terén tudnak hasznosítani. A magyarkanizsai Beszédes József szakközépiskola sikeresen pályázott, és 1,6 millió dináros vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyből pótkocsit vásárolt. A gyakorlati oktatásban arra törekszünk, hogy a diákjainknak korszerű eszközöket tudjunk biztosítani, hiszen ezek közül a falak közül kerülnek ki a jövő szakképzett mezőgazdászai, amire a vajdasági agráriumnak nagyon nagy szüksége van. Arra szeretném biztatni a vajdasági mezőgazdasági szakközépiskolákat, hogy éljenek a pályázat adta lehetőségekkel, hiszen csak így, együttes erővel tudjuk bővíteni középiskoláink eszközparkjait – mutatott rá Ótott Róbert az együttműködés fontosságára.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere is köszönetet mondott a tartományi titkárság képviseletének, hogy évről évre gondolnak a szakközépiskolára, és arra biztatta a jelen lévő diákokat, hogy minél nagyobb elánnal használják az új kapcsolható eszközt, és leljék benne örömüket.