2024. április 26., péntek

Hetvenéves a piacgazdálkodási közvállalat

A termelők ügyvitelének függvényében ingadoznak a sikermutatóik

Az újvidéki zöld piacok működtetésével és karbantartásával megbízott Tržnica közvállalat megünnepelte hetvenedik születésnapját, ebből az alkalomból edukatív, felvilágosító jellegű tanácskozást szerveztek a székvárosi és a környékbeli termelők és terménybeszállítók számára.

A városi képviselő-testület épületének kék termében összegyűlt termelők, pontosabban a piacokon pultokat bérlők megismerkedhettek azokkal a pályázati modellekkel, amelyeken keresztül különböző önkormányzati, mind tartományi vagy köztársasági támogatásokhoz juthatnak, valamint szó esett az IPARD-program előnyeiről is.

A megjelenteket Uroš Lončar, a Tržnica közvállalat igazgatója üdvözölte. Bejelentette, hogy a szerdai találkozó az első volt azok közül a hasonló összejövetelek közül, amelyeket a közeljövőben terveznek, ilyen módon szeretnék segíteni ügyfeleiket, bérlőiket, azaz a kofákat. Tisztában vannak azzal, hogy a Tržnica közvállalat sikere a termelő bizniszeinek sikerétől függ, az ő bevételszintjük határozza meg a közvállalat gazdasági mutatóit is.

Az előadáson szó esett a nemzetközi támogatások megpályázásának lehetőségéről is, a termelők és kereskedők beszámolót hallhattak az észak-macedóniában alkalmazott, sikeres piacgazdálkodási trendekről is.