2024. április 26., péntek

Pannóniai Szimfónia

Az Újvidéki Gyermekművelődési Központ szervezésében június 26-án, vasárnap kezdődik az immár tizenkettedik Újvidéki BiG Gyermeknyár, amelynek az idei jelszava a Pannóniai Szimfónia. A rendezvény két hónapig, augusztus 26-ig tart.

A már hagyományos, nyári rendezvényplatform ünnepélyes megnyitóját a BiG bevásárlóközpont csarnokában tartják meg vasárnap 18 órakor. A Napraforgó gyermekkórus, valamint az Isidor Bajić zeneiskola tanulói, továbbá a Gyermekművelődési Központ színészei lépnek fel. A színpadi fellépéssel egy időben a kreatív műhelymunkák vásárát is megnyitják, amelynek keretében a rendezvény partnerszervezetei és egyesületei is bemutatkoznak.

Az előttünk álló két hónapban a négy és tizennégy év közötti gyermekeknek lehetőségük lesz szórakoztató módon és kreatívan eltölteni a nyári szünidőt, ugyanis a városban és a környéken húsz helyszínén számos műhelymunkát és egyéb, különféle érdekes eseményeket szerveznek.

A legkisebbek megtekinthetik a Vajdasági Múzeumot, a Pavle Beljanski-emlékkiállítást, valamint a Városi Könyvtárat is. Színes programokat állított össze, a szervezők az idén a Gyermekművelődési Központ mellett a ZOC Adžija, az Újvidéki Gyermekek Barátai, az Újvidéki Kulturális-Oktatási Kör, a Képzőművészeti Kör – a Péterváradi vár képzőművészeinek egyesülete, a DOM animáció egyesület és a Happy Spot Oktatóközpont. Sportprogramokból sem lesz hiány, a Capoeira Akadémia, a Fusion Fitness & Dance Studio, a Kinesis Mix Korrekciós Gimnasztikai Központ, a Kreatív Gépezet, valamint a Csodaország Adrenalinpark gondoskodik a testmozgásról. Az idén a rendezvény partnereinek sorába a Tudásház Kreatív Oktatóközpont és a Gyermekív elnevezésű, gyermekeket, szülőket és oktatási szakembereket oktató, továbbképző és támogató központ is csatlakozott.

Minden programra szükséges a gyermekeket idejében bejelenteni, a helyek száma ugyanis korlátozott. A programfüzeteket az iskolákban fogják szétosztani az iskolaév végéig, ezek digitális formában is elérhetőek, valamint a DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad Facebook- és dkcnovisad1 Instagram-oldalán. A hangulatfotó a tavalyi program egyik érdekesebb pillanatát örökítette meg.