2024. április 26., péntek
SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Tetőtéri kiskamasz-birodalom

Kreatív percek

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Levélírónk a következő levéllel fordult hozzám:
„A fiunk részére szánt szoba még nem került berendezésre, és arra gondoltam, talán tudnak javasolni olyan ötletet, amivel teljessé tehetnénk, illetve neki megfelelő komfortot teremtenénk. A fiunk most tölti be a 11. életévét, negyedik osztályba jár, szereti a focit és a számítógépes játékokat, valamint van neki Xbox-ja. Lenne neki biztosítva televízió is a szobában."

A levél fotókat is tartalmaz a szoba jelenlegi állapotáról, valamint a méretét. A jelenlegi szoba mennyezete barna lambériával van bevonva, azt is kérdezi a levélíró, hogy én mit csinálnék vele.

Elsőként a mennyezetet varázsolnám át, hiszen a barna fa teljesen elsötétíti a helyiséget, és lenyomja a teret. Javaslom, hogy szedjék le, és sima gipsz álmennyezetet szereljenek fel, (akár fehérre be is festhetik), ahova a lámpák is szépen beépíthetők. A mennyezetre, ha mód van rá, akkor plusz fénycsík is beépíthető a 3D terven láthatók szerint, a ferde mennyezetre pedig spotlámpák is.
A bútorokat a következő módon terveztem be: ahogy belépünk a szobába, a jobb oldali tetősík alá tenném a 120-as szélességű junior franciaágyat, az ajtó mögötti sarokba pedig egy gardróbszekrényt helyeznék el.
A tetőtéri alacsony fal mellett 3 kisebb komódot terveztem, magasságuk akkora, hogy ott elférjenek, oda is be lehet pakolni a ruhákat, játékokat.
Az ablak menti falhoz jobb felől tenném a televíziót, ott az Xbox is elrendezhető, a tér közepén pedig egy könnyed babzsákos ülősarkot képzeltem el, amelyen a kis barátok letelepedhetnének.

Az ablak alá helyezném el az íróasztalt és a laptopot is.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.