2024. április 26., péntek

Támogatás a nagycsaládosoknak

A városi önkormányzat újabb száz gyermek-autóülést biztosít a családoknak

A városházán szerdán Miloš Vučević polgármester gyermek-autóüléseket adott át Stojanka Popovićnak, aki három fiúgyermek, Strahinja, Vuk és Ognjen édesanyja.

A polgármester gratulált a Popović családnak, majd jó egészséget és gondtalan gyermekkort kívánt a fiúknak. Elmondása szerint a Popović család kiváló példája a bátor fiataloknak, akiknek a szülőség nem jelent akadályt abban, hogy az élet más területein is helyt álljanak.

– Az idén kétszáz gyermek-autóülést osztottunk ki és további százat fogunk biztosítani a családok, de különösen a nagycsaládosok támogatására. Számos intézkedést hajtunk végre a népesedési politika terén. A városi önkormányzat lehetővé tette a Radosno detinjstvo óvodáiban való ingyenes tartózkodást minden kisgyermek számára. Emellett több mint háromezer gyermek számára támogatást nyújtunk a magánóvodákban való tartózkodásra. Az intézkedéseink közé tartozik az ingyenes tankönyvek biztosítása az elsős diákok, valamint a három, vagy több gyermekes családok számára is. Csökkentettük a diák- és egyetemista-autóbuszjegyek árait. A lakáspályázatunkon kiemelt előnyben részesítjük a nagycsaládosokat – magyarázta Vučević.

Köszönetet mondott Stojankának és férjének, akik magánvállalatokban dolgoznak és albérletben laknak, hogy bátran és önzetlenül élnek.

– Nem az anyagi értékét kell tekinteni az átadott ajándéknak, hanem ezáltal szeretnénk világos üzenetet küldeni, miszerint nem szabad önzően élni, mivel a szülőség a legnehezebb, ugyanakkor a legszebb és legfontosabb küldetés is egy ember életében. Csodálom a nagycsaládosokat. Egész biztos, hogy nem könnyű nekik, számos álmatlan éjszakával jár, viszont ezután a házuk sosem üres és van kivel együtt lenni az ünnepek során, van kiért élni és dolgozni – üzente a polgármester.

Stojanka Popović köszönetet mondott a polgármesternek a fogadásért és a támogatásért is, ami a családja számára hatalmas segítséget jelent.