2024. április 26., péntek

Három milliárd dinár vissza nem térítendő támogatás a szerbiai vállalkozásoknak

Bemutatták a Gazdasági Minisztérium által a Szerbiai Fejlesztési Ügynökséggel és az Európai Unió szerbiai küldöttségével együttműködésben megvalósított Szerbia és az EU – Eszközök a gazdaság számára nevű programot Belgrádban – jelenti a Media EU info.

A program keretében 3,1 milliárd dinár összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtanak a vállalkozóknak, szövetkezeteknek, micro- és kisvállalkozásoknak eszközbeszerzésre. A Gazdasági Minisztérium 1,9 milliárd dinárt különítettek el erre a célra, a program megvalósításához pedig az uniós előcsatlakozási forrásokból biztosítottak további forrásokat.

„A program az Európai Unió 10 millió eurós hozzájárulásával minden bizonnyal elősegíti a szerbiai cégek növekedését és fejlődését, termelésük vagy szolgáltatásaik korszerűsítését, valamint fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá válást, például napelemek telepítésével" – mondta Emanuel Giaufret, az EU szerbiai küldöttségének vezetője. A program felhívását június 1-jén írták ki. A nyilvános felhívás a források szétosztásáig, de legkésőbb ez év végéig tart.