2024. április 26., péntek

A kosarazóké a főszerep

A városházán csütörtökön Ognjen Cvjetićanin, az újvidéki önkormányzat sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja és Dane Basta, tartományi sport és ifjúsági titkár fogadta az Ub kosárlabdacsapatának játékosait, nevezetesen Strahinja Stojačićot, Dejan Majstorovićot, Nemanja Baraćot és Marko Brankovićot, valamint edzőiket, Danilo Lukićot és Marko Žderát.

A csapat tagjai ma kezdik meg szereplésüket a FIBA 3×3 kosárlabda-bajnokságán, ami a Novi Sad Ultra Challenger 2022 elnevezést viseli.

A nemzetközi kosárlabda-bajnokságot június 3-án és 4-én tartják meg a Szabadság téren, a versenyre a világ minden részéről tizenhat csapat érkezik, hogy városunkban küzdjenek meg az augusztusban Lausanne-ban megrendezésre kerülő mestertornára való kvalifikációért. Szerbiát a bajnokságon az Ub 3×3 és a Liman 3×3 csapata fogja képviselni.

Ognjen Cvjetićanin elégedettségének adott hangot, hogy városunk immáron másodszor lehet házigazdája a szóban forgó kosárlabda-bajnokságnak.

– Már a korábbiakban is bizonyítottuk, hogy milyen magas színvonalon tudjuk megszervezni ezt az eseményt. Felszólítom a kosárlabda szerelmeseit, hogy látogassanak ki a mérkőzésekre, a csapatainknak pedig kívánom, hogy minél jobb eredményeket érjenek el – mondta Cvjetićanin.

A Novi Sad Ultra Challenger 2022 bajnoksága ma 15 órakor kezdődik, amelyen Varsó és Ljubljana csapata méri össze erejét. A belépés ingyenes, azonban előzetes bejelentkezés szükséges, amit a 3×3 games oldalon tehetnek meg az érdeklődők. A nézőtérre a jelentkezés során kapott QR-kóddal lehet bejutni, viszont a pálya közelében felállított óriáskivetítőkön is követni lehet a mérkőzéseket.