2024. április 26., péntek

Vučić: Továbbra is kedvező áron kapjuk majd az orosz földgázt

– Nagyon jó tárgyalást folytattam Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A Szerbia és Oroszország közötti gázmegállapodás nagyon kedvező elemeiről sikerült megállapodnunk, a tervek szerint három éves szerződést kötünk majd, mondta Aleksandar Vučić államfő, aki telefonon tárgyalt az orosz elnökkel. Az árak kiszámítására vonatkozó képlet változatlan marad, magyarázta az elnök, hangsúlyozva, hogy, az ár kedvező.

– Ha mindezt realizáljuk, biztonságos telünk lesz a gázellátásban, további megbeszélésektől függően megtudjuk az árat, de az jelenleg majdnem háromszor kisebb, mint amennyit Európában mindenki más fizet, mondta.

– Vlagyimir Putyin orosz elnök és Aleksandar Vučić szerb államfő telefonbeszélgetést folytattak. Többek között abban állapodtak meg, hogy Oroszország továbbra is zavartalanul szállítja a földgázt Szerbiának – áll a Kreml közleményében.

Egyébként Aleksandar Vučić a Köztársasági Árutartalékok Igazgatóságának belgrádi raktárában tett látogatást. Ez alakalomból elmondta, hogy Szerbiának több mint elegendő cukorkészlete van. Kiemelte, a régióban Szerbiában a legalacsonyabb a cukor, az olaj és a liszt ára.