2024. április 26., péntek

Elkerülő út épül Temerin és Járek mellett

A Szerbiai Utak Közvállalat versenypályázatot írt ki az Újvidék–Temerin útszakasz kibővítésével kapcsolatos projekttervezet elkészítésére.

A tervek szerint, az új útvonalat az Újvidék kijáratánál lévő elágazástól Temerin kijáratáig építik meg, azzal, hogy a regionális útszakaszt kihelyezik a lakott településekről (Temerin és Járek), és elkerülőutat alakítanak ki. Az új útszakasz 15 kilométeres lesz, a megengedett haladási sebesség pedig 80 km/h.

A projekttervezet szerint, az új útszakasz megépítésével sokkal jobb feltételeket teremtenek az útvonalon közlekedők, valamint a települések lakói számára, csökkentik a forgalmat, az emberek gyorsabban eljuthatnak majd a kívánt célpontra.

Nagyon régóta dédelgetett terv, hogy Temerin és Járek mellett kerülőút épüljön, mert azok, akik ezen az útvonalon szeretnének eljutni pl. Óbecsére, rengeteg időt veszítenek azzal, hogy lassú tempóban kénytelenek haladni a két összeérő település között, villanyrendőrök vagy traktorok lassítják a forgalmat – emlékeztet a 021.rs hírportál.

A versenypályázat dokumentációjából kiderül, a tenderen győztes vállalatnak pontosan fel kell mérnie az tervezett útvonalon a lehetséges magántulajdonban lévő ingatlanok felvásárlásával kapcsolatos adatokat, mert csak ennek köszönhetően lehet majd megállapítani mekkora összegre lesz szükség a megvásárlásukra. Ezenkívül el kell végezni a parcellák átalakítását és a közlekedési jelzések elhelyezését. Továbbá a kiválasztott vállalatnak fel kell becsülnie, mennyi pénzre lesz szükség az útvonal megépítésére, majd az út karbantartására.

A versenypályázaton meghirdetett összeg 29.266.600 dinár, a jelentkezési határidő június 24-e.