2024. április 26., péntek

Autósított világban

A statisztikai felmérések eredményei szerint az autó a legkevésbé indokolt tárgy az életünkben. A Föld népességét tekintve a költségvetésben, pontosabban a kiadások listáján a második helyen áll, ugyanakkor a létezésünket jelentő időnek mindössze a 4 százalékát töltjük el benne.

Statisztikailag tehát igencsak kihasználatlan, modern kori rekvizítumról beszélünk, az előrehaladott, nyugati társadalmakban kezdik felismerni ezt a jelenséget. Az autó már régóta nem státuszszimbólum, aki csak teheti, a közlekedésnek másik, alternatív módozatait választja. Nálunk azonban még mindig a gépkocsi uralja a piacot, parkokat vágnak ki parkolóhelyek létesítése céljából, gyalogjárdákat számolnak fel annak érdekében, hogy az autók elférjenek.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

Az autó fogalma már egészen kicsi korunkban beépül gondolatvilágunkba, a profitorientált gazdasági szubjektumok szakemberei tudatosan játszanak erre a reklámkártyára. Az autó és a márka ügyes ötvözése mélyen belevésődhet tudatunkba, az Újvidéki Vásáron, nemzetközi marketingrendezvényen sincs ez másképp.

A hangulatfotók kedden készültek, a vásáron megrendezett Mezőgazdasági Kiállítás ma és holnap 9 és 19 óra között várja látogatóit. Pénteken, az utolsó napon 9-tól 16 óráig lesz nyitva, a belépőjegy felnőttek számára 600 dinárba kerül, csoportos látogatás esetén, akárcsak a diákoknak engedményt hagynak jóvá.