2024. március 28., csütörtök

A hatékonyabb munkavégzést támogatta az önkormányzat

A Magyarkanizsai Egészségház fél millió dinárból vásárolhatott számítástechnikai eszközöket

Két éve tartományi hatáskörbe tartoznak a Magyarkanizsa községbeli egészségügyi intézmények, azonban a helyi önkormányzat létfontosságúnak tartja, hogy ennek ellenére anyagi forrást biztosítson számukra a fejlesztésekhez. Mindezt Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester mondta el, aki kedd délben megtekintette azokat az számítástechnikai eszközöket, melyeket az 500 ezer dinárból vásároltak az egészségház számára. A számítógépek és a hozzá tartozó eszközök korszerűsítése létfontosságú volt, ezért ebben nyújtott segítő jobbot az önkormányzat, mely így nagyban hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez nemcsak Magyarkanizsán, hanem a falvakban is, ahol ezután zökkenőmentesebben folyhat a munka.

– Minden évben külön költségvetési eszközökkel igyekszünk támogatni az egészségügyet, kikérve a vezetőség véleményét abban, hogy mi a legszükségesebb, hiszen községünk lakosainak ez is a javára válhat. Ezúttal főleg az irodai és adminisztratív munkát szerettük volna támogatni oly módon, hogy számítógépek és hozzájuk tartozó eszközök megvásárlását biztosítottuk – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy minden évben tizenöt millió dinár értékben különítenek el pénzeszközöket, mellyel az egészségügyet támogatják. – Ebből az összegből az egészségügyben dolgozók specializációját és szakmai fejlődését kívánjuk biztosítani, de az állandóan készenlétben lévő mentőszolgálatot is ebből tudjuk támogatni, amire különösen nagy szükség van, ugyanis a tartományi eszközök erre nem lennének elegendőek – magyarázta Fejsztámer Róbert, aki abba is betekintést engedett, hogy az intézmény igazgatónőjével már folynak a tárgyalások az egészségház gépparkjának megújításáról. Remélhetőleg, a közeljövőben sikerült három új járművet vásárolni az egészségügyi intézménynek.

Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatónője örömét és köszönetét fejezte ki az újítás és a jó együttműködés miatt a községi önkormányzatnak. A tizenhárom település kilenc helyi közösségében elkél a segítség és az újítás, és a mostani támogatatásnak köszönhetően a falvakba, Adorjánra, Oromhegyesre és Horgosra is jut az új számítástechnikai eszközökből. Ezeket magyarkanizsai vállalattól szerezték be, mert szemelőtt tartják a helyi gazdaság támogatását.

– Az idén a 514 ezer dináros önkormányzati támogatásból tíz új számítógépet, tíz képernyőt és négy nyomtatót tudtunk vásárolni, ami nagyban megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját. Mivel minden adatfeldolgozás számítógépeken történik, ezért ez is az egyik legfontosabb kellékünkké vált. A gyerekosztályra, az általános osztályra, a fogadó információs pulthoz és a falvakba is jut ezekből a felszerelésekből, melyek nem csak az orvos munkáját könnyítik meg, de a korszerű gépeknek hála a betegre is több idő jut az adminisztrációs feladatok elvégzésének rövidülésével – fejtette ki Gyólay Karolina igazgató.

A számítógépek és a hozzá tartozó eszközök kedden délben még dobozokban álltak, miután frissen érkeztek, de nagyon rövid határidőn belül használatba kerülnek, hogy a beteg és az egészségügyi dolgozó egyaránt érezhessék a minőségi javulást minden téren.