2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Matip megmentette a Pool reményeit

Ahogy a Serie A, úgy a Premier League bajnoki titulusa is a vasárnapi utolsó fordulóban dől el, miután a Liverpool kedd este legyűrte a Southamptont, így a zárónapot egyetlen pont hátrányból várja a Manchester City mögött. Jürgen Klopp győzelmi kényszerben fellépő tanítványai nehéz helyzetbe kerültek, amikor Redmond szerencsésen megpattanó lövése Alisson hálójában kötött ki (13.), de hamar egalizáltak – Firmino lesgólja után – Minamino precíz bombájával (27.). A hatalmas fölényben játszó Pool Matip fejesével (67.) vette kézbe az irányítást, majd bezsebelte a három pontot, így ha az utolsó napon megveri a Wolverhamptont, a City pedig botlik az Aston Villa ellen, akkor megszerzi a bajnoki címet.

A Mersey-partiakhoz kapcsolódó hír, hogy bejelentette visszavonulását Martin Škrtel 104-szeres szlovák válogatott játékos, a csapat korábbi kiváló középhátvédje. A jelenleg a Spartak Trnavát erősítő 37 éves klasszis közölte, hogy szombaton a DAC ellen játssza karrierje utolsó mérkőzését. Döntését porckorongproblémáival indokolta. A sport.sk összefoglalója szerint a védő Trencsénben kezdte pályafutását, majd 2004-ben a szentpétervári Zenithez igazolt, amellyel orosz bajnoki címet szerzett. A Liverpoolt 2008 januárjától nyolc és fél évig erősítette, 2012-ben tagja volt a ligakupagyőztes csapatnak. A továbbiakban a Fenerbahçe, majd az İstanbul Başakşehir játékosa volt, utóbbival török bajnok lett. Hazájába tavaly augusztusban tért vissza, a Spartakkal május 8-án megnyerte a szlovák kupát. A válogatottsági örökrangsor negyedik helyén áll, 2012 és 2018 között csapatkapitány volt, részt vett a 2010-es vb-n és a 2016-os Eb-n is.

A Southampton nem tudott ellenállni a trófeában reménykedő Liverpoollal szemben (Fotó: Beta/AP)

A Southampton nem tudott ellenállni a trófeában reménykedő Liverpoollal szemben (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, a 37. fordulóban: Southampton–Liverpool 1:2. Az élcsoport: Manchester City 90, Liverpool 89, Chelsea (–1) 70 pont stb. Francia másodosztály, rájátszás a feljutásért, negyeddöntő: Paris FC–Sochaux 1:2.