2024. április 26., péntek

Minden, ami babákkal kapcsolatos

Gyermek ricsajtól volt hangos a BabaExpo és Bababörze Zentán

Szombat délelőtt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola tornaterme megtelt anyukákkal, apukákkal, gyermekeikkel, leendő kismamákkal és sok-sok érdeklődővel. Már nem első alkalommal szerveztek bababörzét Zentán, ilyen formában azonban, mint a hétvégén, kiállítással egybekötve, első ízben valósították meg a szervezők. A kiállításon az illóolajoktól a házi készítésű kozmetikai termékekig minden megtalálható volt, ami a baba-mama tematikához kapcsolódik. Burány Hajnalka, a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának elnöke elmondta, hogy mindig nagy sikere volt az eseménynek, a járványügyi helyzetre való tekintettel azonban az elmúlt két évben nem tudtak bababörzét szervezni.

– Az idén a Zentai Baba-mama Klubbal karöltve valósítottuk meg az elképzeléseinket, ami nemcsak egy börze, hanem kiállítással egybekötött úgynevezett BabaExpo. Célunk az volt, hogy minél szélesebb körben meg tudjanak ismerkedni az anyukák, leendő anyukák a lehetőségekkel, kínált árukészlettel. Nagyon sok anyuka eljött, sok gyermeket is elhoztak, ezért is biztosítottunk számukra egy gyermeksarkot, ahol különféle kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. A családoknak lehetőségük van itt a helyszínen stúdiófotózásra is. Igyekeztünk minden téren megfelelni a mai kor követelményeinek.

Tomić Edina, a Zentai Baba-mama Klub alapítója és programszervezője a csoporton belüli óriási érdeklődésre való tekintettel úgy érezte, fontos ez az esemény a kismamák számára, így nem is volt kérdés a megszervezése.

– Százötven jelentkezőt tudtunk fogadni nagyjából fele-fele arányban, börzést és kiállítót. Tervezzük a folytatást, akár már az idén is, akkor azonban már ennél nagyobb helyre lesz szükségünk. Ebben az esetben nagy fejtörést és kihívást okozott a helykihasználás, hiszen nekünk is sajnos meg kellett húznunk egy bizonyos határt, ami a jelentkezők létszámát illeti.

Bata Noémi és tíz hónapos kisfia, Balázs Oromhegyesről érkeztek, nagyon örültek az expó megszervezésének, hiszen egy kellemes szombat délelőtti kikapcsolódást jelentett számukra.

– Azért jöttünk, hogy egy kicsit szétnézzünk, mostanában nem túl sok babás programon volt lehetőségünk részt venni. Több ismerőssel is találkoztunk, nézelődtünk, beszélgettünk, most pedig majd választunk valami szép kis ajándékot, úgynevezett búcsúfiát Balázsnak – mondta Noémi, és láthatóan Balázs is nagyon élvezte a nézelődést. @sz= GR